Cardiologie

Bij een bezoek aan onze cardiologie-poli, vinden alle nodige onderzoeken en het evaluatie gesprek binnen twee uur plaats. Aan het einde van de onderzoeken zal de cardioloog de diagnose bespreken en eventueel een behandelplan opstellen.

Standaard onderzoeken

Intake
Het consult begint met een uitgebreid gesprek met een van onze verpleegkundigen.

Bloed onderzoek
Bij het bloedonderzoek worden onder andere de cholesterolwaarden, de nierfunctie, glucose en ijzergehalte onderzocht.

Electrocardiogram (ECG)
Een ECG wordt ook wel hartfilm genoemd. De hartfilm laat de elektrische activiteit van het hart zien in de vorm van een grafiek.

Echocardiogram
Een echocardiogram is een echo van het hart. De echografist kan met behulp van de beelden zien of er sprake is van een lekkage of vernauwing.

Op maat onderzoeken
Eventuele onderzoeken, afhankelijk van de klacht en de uitslag van de echo.

Echografisch onderzoek

Met een echografisch onderzoek van de halsvaten kan worden waargenomen of er vernauwingen in de halsvaten of onregelmatigheden in de vaatwanden van de (slag)aders zitten.

Fietstest / ergometrie

Bij de fietstest wordt een hartfilm gemaakt bij inspanning/fietsen. Hierbij wordt het hartritme en de bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of het hart zuurstoftekort heeft bij inspanning

24 uurs holterregistratie

Met behulp van een klein kastje wordt gedurende 24 uur het hartritme geregistreerd, hiermee kunnen onregelmatigheden in het hartritme worden opgespoord.

24 uurs bloeddrukregistratie

Bij dit onderzoek wordt de bloeddruk elk half uur gedurende 24 uur gemeten, hierdoor kan een goede indruk van de bloeddruk worden verkregen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn per 11 januari 2019:

Actuele wachttijd Ravenstein
Cardiologie

5 kalenderdagen

Actuele wachttijd Breda
Cardiologie

5 kalenderdagen

Bovenstaande wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

Start typing and press Enter to search