Cardiologie

Bij een bezoek aan onze poli cardiologie, vinden alle nodige onderzoeken en het evaluatiegesprek binnen twee uur plaats. Aan het einde van de onderzoeken zal de cardioloog de diagnose bespreken en eventueel een behandelplan opstellen. Hieronder leest u welke onderzoeken er binnen PoliDirect kunnen worden gedaan bij de cardioloog.

Hoe het werkt

Onze ervaren cardiologen staan voor u klaar. We zullen bij een afspraak eerst een consult afnemen waarna de nodige onderzoeken en een evaluatiegesprek plaatsvinden. Aan het einde van de onderzoeken zal de cardioloog de diagnose bespreken en eventueel een behandelplan opstellen.

Onze onderzoeken

Bloedonderzoek
Bij het bloedonderzoek worden onder andere de cholesterolwaarden, de nierfunctie, glucose en ijzergehalte onderzocht;
Electrocardiogram (ECG)
Een ECG, hartfilm, laat de elektrische activiteit van het hart zien in de vorm van een grafiek;
Echocardiogram
Een echo van het hart: de echografist kan met behulp van de beelden zien of er sprake is van een lekkage of vernauwing;

Echografisch onderzoek halsvaten
Met een echografisch onderzoek van de halsvaten kan worden waargenomen of er vernauwingen in de halsvaten of onregelmatigheden in de vaatwanden van de (slag)aders zitten;
Fietstest/ergometrie
Bij de fietstest wordt een hartfilm gemaakt bij inspanning (fietsen). Hierbij wordt het hartritme en de bloeddruk gemeten en kan gecontroleerd worden of het hart zuurstoftekort heeft bij inspanning;

24-uurs holterregistratie
Met behulp van een klein kastje wordt gedurende 24 uur het hartritme geregistreerd, hiermee kunnen onregelmatigheden in het hartritme worden opgespoord;
24-uurs bloeddrukregistratie
Bij dit onderzoek wordt de bloeddruk elk half uur gedurende 24 uur gemeten, hierdoor kan een goede indruk van de bloeddruk worden verkregen.

U kunt met o.a. de volgende klachten bij ons terecht

• Boezemfibrilleren;
• Cardiale souffle;
• Hartgeruis;
• Hartkloppingen;

• Hartritmestoornis;
• Hoge bloeddruk;
• Thoracale pijn;
• Voor het uitsluiten van hartfalen.

Actuele wachttijden

Hoe berekenen we de wachttijd?

Het gaat bij ons om een actuele, gemiddelde wachttijd. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste bezoek aan de polikliniek of het moment van toepassing van een diagnostiek. De wachttijden worden maandelijks geüpdatet. Dit betekent dat we tussen de eerste en de tiende van elke maand kijken wat de wachttijden per kliniek en per specialisme zijn. De wachttijden worden vermeld in kalenderdagen.

De actuele wachttijden kunnen uiteraard door onvoorziene omstandigheden in werkelijkheid afwijken. Er kunnen daarom ook geen rechten worden ontleend aan onderstaande gegevens.

Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Onze cardiologen

  • Cardioloog, dr. Kushan Kazemi (BIG: 19916604601)
    Cardioloog, dr. Kushan Kazemi (BIG: 19916604601)

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties

PoliDirect Breda
PoliDirect Breda

Langendijk 25
4819 ET Breda

PoliDirect Dordrecht Centrum
PoliDirect Dordrecht Centrum

Singel 78
3311 SJ

PoliDirect St.Willebrord
PoliDirect St.Willebrord

Huisartsenteam De Gagel
Emmastraat 47
4711 AN Sint Willebrord

Start typing and press Enter to search