Chirurgie

Bij Polidirect kunt u terecht voor verschillende chirurgische behandelingen: proctologisch onderzoek, diverse kleine verrichtingen en sterilisatie van de man.

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Heeft u last van uitgezakte zwellichamen bij de anus, pijn of bloedverlies tijdens de ontlasting? Dan komt u in aanmerking voor onze polikliniek ‘anale klachten’. Hier wordt u gezien door een ervaren chirurg die, indien nodig, in hetzelfde consult op de behandelkamer in de anus kan kijken en een gepaste behandeling kan inzetten.

Hoe ontstaan aambeien?

Het uitzakken en naar buiten puilen van de zwellichamen heet Aambeien. Deze kunnen een ongemakkelijk of pijnlijk gevoel geven. Daarbij kan het bloed in de zwellichamen gestuwd raken, waardoor aambeien makkelijk bloeden. Ook kan er zich een bloedstolsel vormen in adertjes in de huid rond de anus. Dit wordt een getromboseerde aambei genoemd. Verdere klachten kunnen jeuk, vochtverlies en eczeem rond de anus zijn.

Aambeien ontstaan vooral door een gebrek aan voedingsvezels in ons eten. Ook veel zitten, onvoldoende lichaamsbeweging en een te hoog lichaamsgewicht kunnen hiertoe bijdragen. Tijdens de zwangerschap komen aambeien ook vaker voor. De klachten die aambeien kunnen geven, kunnen ook voorkomen bij andere afwijkingen van de endeldarm of de anus. Pijn in de anus kan ook veroorzaakt worden door een scheurtje in het anus slijmvlies. Dit wordt behandeld met zalf of door een botox behandeling van de anus.

Sterilisatie van de man

Aangeboden in Ravenstein, Nieuwegein en op IJburg 835 (Amsterdam).

Als u geen kinderen meer wilt, is sterilisatie een blijvende en heel betrouwbare methode om zwangerschap te voorkomen. Sterilisatie van de man wordt ook wel ‘vasectomie’ genoemd. Voor sterilisatie van de man is een kleine operatie nodig. Hierbij worden de zaadleiders doorgesneden, ingekort en afgebonden. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten. Bij het klaarkomen komt alleen vocht vrij, zonder zaadcellen.

Niet in basispakket

Een vasectomie (sterilisatie) valt niet binnen het basispakket van de meeste zorgverzekeringen. Daarom zult u de behandeling in principe zelf moeten betalen. Dit is hetzelfde als dat u de vasectomie in een ziekenhuis laat uitvoeren. Als u zelf betaalt, heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig.

Hier vindt u meer over de tarieven van onze verzekerde en onverzekerde zorg.

Kleine chirurgische behandelingen

Bij PoliDirect kunt u ook terecht voor allerlei kleine chirurgische behandelingen. Meer hierover leest u in onze informatiefolder over kleine verrichtingen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn per 6 juni 2023:

Actuele wachttijd IJburg
Chirurgie

2 kalenderdagen

Actuele wachttijd Tilburg
Chirurgie

17 kalenderdagen

Actuele wachttijd Breda
Chirurgie

7 kalenderdagen

Actuele wachttijd Nieuwegein
Chirurgie
7 kalenderdagen
Actuele wachttijd Ravenstein
Chirurgie

2 kalenderdagen

Bovenstaande wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Amsterdam West
PoliDirect Amsterdam West

Burgemeester Röellstraat 24-26
1064 BP Amsterdam

PoliDirect IJburg
PoliDirect IJburg

IJburglaan 835
1087 CL IJburg

PoliDirect Tilburg
PoliDirect Tilburg

Prinsenhoeven 44
5017 GC Tilburg

PoliDirect Breda
PoliDirect Breda

Langendijk 25
4819 ET Breda

PoliDirect Nieuwegein
PoliDirect Nieuwegein

Weverstedehof 6
3431 HR Nieuwegein

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

Start typing and press Enter to search