Chirurgie

Bij Polidirect kunt u terecht voor verschillende chirurgische behandelingen: proctologisch onderzoek, diverse kleine verrichtingen en sterilisatie van de man.

Proctologie / Aambeien (hemorroïden)

Heeft u last van uitgezakte zwellichamen bij de anus, pijn of bloedverlies tijdens de ontlasting? Dan komt u in aanmerking voor onze polikliniek ‘anale klachten’. Hier wordt u gezien door een ervaren chirurg die, indien nodig, in hetzelfde consult op de behandelkamer in de anus kan kijken en een gepaste behandeling kan inzetten.

Hoe ontstaan aambeien?

Het uitzakken en naar buiten puilen van de zwellichamen heet Aambeien. Deze kunnen een ongemakkelijk of pijnlijk gevoel geven. Daarbij kan het bloed in de zwellichamen gestuwd raken, waardoor aambeien makkelijk bloeden. Ook kan er zich een bloedstolsel vormen in adertjes in de huid rond de anus. Dit wordt een getromboseerde aambei genoemd. Verdere klachten kunnen jeuk, vochtverlies en eczeem rond de anus zijn.

Aambeien ontstaan vooral door een gebrek aan voedingsvezels in ons eten. Ook veel zitten, onvoldoende lichaamsbeweging en een te hoog lichaamsgewicht kunnen hiertoe bijdragen. Tijdens de zwangerschap komen aambeien ook vaker voor. De klachten die aambeien kunnen geven, kunnen ook voorkomen bij andere afwijkingen van de endeldarm of de anus. Pijn in de anus kan ook veroorzaakt worden door een scheurtje in het anus slijmvlies. Dit wordt behandeld met zalf of door een botox behandeling van de anus.

Sterilisatie van de man

Aangeboden in Amsterdam Noord, Amsterdam West, Breda, Eindhoven, Tilburg, Ravenstein, Nieuwegein en op IJburg 835 (Amsterdam).

Als u geen kinderen meer wilt, is sterilisatie een blijvende en heel betrouwbare methode om zwangerschap te voorkomen. Sterilisatie van de man wordt ook wel ‘vasectomie’ genoemd. Voor sterilisatie van de man is een kleine operatie nodig. Hierbij worden de zaadleiders doorgesneden, ingekort en afgebonden. De zaadcellen kunnen dan niet meer naar buiten. Bij het klaarkomen komt alleen vocht vrij, zonder zaadcellen.

Zorgkosten en verzekering

De zorgkosten van deze behandeling zijn €425,- De behandeling valt niet binnen de basisverzekering. U betaalt altijd de kosten voor deze behandeling vooraf (met pin) aan de balie.

 

Verwijzing van de huisarts

Wij raden u in alle gevallen aan een verwijzing te vragen aan uw huisarts. Een afspraak voor een vasectomie bestaat altijd uit een consult, gevolgd door de ingreep.

In het geval dat u na het consult afziet van de ingreep of de ingreep is bij u, om lichamelijke redenen, niet mogelijk onder lokale verdoving, dan wordt het consult wel in rekening gebracht. Deze hoeft u niet gelijk te voldoen aan de balie, maar wordt na 90 dagen gefactureerd onder declaratiecode 15B349.
Afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van een contract met uw verzekeraar wordt de factuur naar uw verzekeraar of naar u (per e-mail) toegezonden. Voor deze factuur wordt uw (resterende) eigen risico aangesproken.

LET OP: indien u geen verwijzing heeft, dan zijn deze kosten geheel voor uw eigen rekening. Hiervoor ontvangt u een factuur ter hoogte van het passantentarief, welke u op onze website vindt.

 

Soms wel in aanvullende verzekering

In sommige aanvullende verzekeringen is een vasectomie wel opgenomen. In dat geval kunt u de behandeling zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Dan heeft u in ieder geval een verwijzing van uw huisarts of een toestemming van uw verzekeraar nodig.

Het kan zijn dat de zorgkosten (deels) worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is per zorgcontract anders en kunt u nakijken op uw eigen polisvoorwaarden (zorgcontract). U kunt dan (een deel) van de zorgkosten van deze behandeling terugvragen bij uw zorgverzekeraar. De zorgrekening ontvangt u via e-mail van ons.

Hier vindt u meer over de tarieven van onze verzekerde en onverzekerde zorg.

Kleine chirurgische behandelingen

Bij PoliDirect kunt u ook terecht voor allerlei kleine chirurgische behandelingen. Meer hierover leest u in onze informatiefolder over kleine verrichtingen.

Actuele wachttijden

U kunt voor het specialisme chirurgie terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Alkmaar

James Wattstraat 10-B
1817 DC Alkmaar

PoliDirect Amsterdam West
PoliDirect Amsterdam West

Burgemeester Röellstraat 24-26
1064 BP Amsterdam

PoliDirect Amsterdam Noord
PoliDirect Amsterdam Noord

Nieuwendammerstraat 2a
1023AD Amsterdam

PoliDirect Breda
PoliDirect Breda

Langendijk 25
4819 ET Breda

PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Eindhoven

Hugo de Grootplein 1a
5652 LJ Eindhoven

PoliDirect Nieuwegein
PoliDirect Nieuwegein

Weverstedehof 6
3431 HR Nieuwegein

PoliDirect IJburg
PoliDirect IJburg

IJburglaan 835
1087 CL IJburg

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

PoliDirect Tilburg
PoliDirect Tilburg

Prinsenhoeven 44
5017 GC Tilburg

Start typing and press Enter to search