Informatie over het coronavirus (COVID-19)

In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om de veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers te waarborgen. Door ons aan onderstaande coronamaatregelen te houden, kunnen we de verspreiding van COVID-19 tegengaan. Laten we samen ons best doen om het voortzetten van de reguliere gezondheidszorg te kunnen garanderen en om elkaar te beschermen.

We houden de ontwikkelingen omtrent het virus en de nationale coronamaatregelen nauwlettend in de gaten. Ons protocol is gebaseerd op de adviezen van het RIVM en zal waar nodig worden aangepast aan de actuele situatie.

Bent u net gevaccineerd? Een maag- of darmonderzoek of andere ingreep kan 48 uur na de vaccinatie plaatsvinden.

Heeft u gezondheids- klachten?

Heeft u verkoudheidsklachten en koorts? Hoest u of ademt u moeilijk? Blijf dan vooral thuis. Als u een afspraak bij PoliDirect heeft, wordt deze verzet. Neem telefonisch contact op met uw huisarts of de GGD en vraag wat u moet doen.

Onze coronamaatregelen

Alleen onderzoeken en behandelingen vinden plaats in de kliniek. Dat betekent dat intakegesprekken en poliklinische consulten digitaal of telefonisch plaatsvinden. Indien de arts het nodig vindt om u op locatie te zien, zal de arts dit met u bespreken.

Omdat wij alle patiënten blijven screenen voor hun bezoek en personeel bij klachten thuisblijft, is de kans op besmetting op de locatie klein en vervalt ook de mondkapjesplicht. Het dragen van mondkapje mag nog steeds indien gewenst of tijdens ingrepen, waar dit voor COVID al gold. Wees vrij om uw zorgen uit te spreken. We houden hier graag rekening mee!

Maatregelen bij bezoek locatie:

 • We vragen alle patiënten een dag tevoren een digitale COVID-vragenlijst te doorlopen.
 • Alle patiënten wordt aan de balie, bij binnenkomst gevraagd naar klachten en/of (huishoud)contact met COVID-19. Indien een van bovenstaande vragen met “ja wordt beantwoord, wordt de afspraak geannuleerd, verplaatst en patiënt naar huis gestuurd met de instructie contact op te nemen met de huisarts als hij/ zij zieker wordt.
 • Er mag 1 begeleider mee naar de afspraak.
  Op deze manier proberen we het aantal personen binnen de klinieken zo laag mogelijk te houden.
 • Desinfecteer/was uw handen bij binnenkomst.
 • Wij schudden geen handen.
 • Ook voor röntgenfoto’s wordt van tevoren een afspraak gemaakt.
  Waar u voorheen op inloop een röntgenfoto konden maken bij onze locatie in Sliedrecht en Ridderkerk, moet hier nu van tevoren een afspraak voor gemaakt worden. Dit kunt u doen door te bellen naar 0184 43 42 68.

Bedankt voor uw begrip!

Bent u ouder dan 80 jaar en verwezen voor een maag- of darmonderzoek?

In dit geval krijgt u eerst een telefonisch consult met een maag-darm-leverarts of internist. Samen met u bespreken we uw gezondheidsklachten en kijken we naar de noodzaak van het onderzoek.

Heeft u vragen over het coronavirus?

Op de website van het RIVM vindt u de meest actuele informatie over het Coronavirus. Zij houden de situatie goed in de gaten. U kunt ook contact met hen opnemen via 0800 1351 als u vragen heeft.

Wat kunt u zelf doen om besmetting te voorkomen?
 • Was uw handen regelmatig met water én zeep;
 • Draag een mondkapje in het OV;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg;
 • Als u moet niezen of hoesten, doe dit dan in uw elleboog.

Start typing and press Enter to search