Informatie over het coronavirus (COVID-19)

In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om de veiligheid van onze patiënten, medewerkers en bezoekers te waarborgen. Door ons aan onderstaande maatregelen te houden, kunnen we de verspreiding van COVID-19 tegengaan. Laten we samen ons best doen om het voortzetten van de reguliere gezondheidszorg te kunnen garanderen en om elkaar te beschermen.

We houden de ontwikkelingen omtrent het virus en de maatregelen nauwlettend in de gaten. Ons protocol is gebaseerd op de adviezen van het RIVM en zal waar nodig worden aangepast aan de actuele situatie.

NIEUW: Bent u reeds gevaccineerd? Een maag- of darmonderzoek of andere ingreep kan 48 uur na de vaccinatie plaatsvinden.

Heeft u gezondheids- klachten?

Heeft u verkoudheidsklachten en koorts? Hoest u of ademt u moeilijk? Blijf dan vooral thuis. Als u een afspraak bij PoliDirect heeft, wordt deze verzet. Neem telefonisch contact op met uw huisarts of de GGD en vraag wat u moet doen.

Onze maatregelen

Alleen onderzoeken en behandelingen vinden plaats in de kliniek. Dat betekent dat intakegesprekken en poliklinische consulten telefonisch of via video plaatsvinden. Indien de arts het nodig vindt om u op locatie te zien, zal de arts dit met u bespreken.We plannen de zorg zo dat de 1,5 meter afstand en andere maatregelen haalbaar blijven voor iedereen. Wees vrij om uw zorgen uit te spreken. We houden hier graag rekening mee!

Coronamaatregelen:

 • U komt in principe alleen, begeleiders worden geacht niet binnen te komen.
  Dit is wellicht lastig voor u, dat snappen we heel goed! Op deze manier proberen we echter de 1,5 meter afstand haalbaar te houden binnen de klinieken.

Uitzonderingen:
– Begeleiding die tevens als tolk fungeert of ouders van kinderen.
– Bij het gesprek direct na een behandeling is de aanwezigheid van max. 1 persoon begeleiding toegestaan. De begeleiding heeft geen COVID-19-klachten, komt pas binnen bij aanvang van het gesprek en neemt vooraf geen plaats in de wachtkamer.

 • Wij vragen bezoekers en patiënten ook een mondkapje te dragen.
  Helaas stijgt het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus landelijk weer. Daarom dragen alle medewerkers binnen PoliDirect vanaf dinsdag 13 juli 2021 weer een mondneusmasker in de klinieken.
 • We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  In situaties waar dit niet kan, dragen onze medewerkers een schort, handschoenen en chirurgisch mondmasker.
 • Desinfecteer/was uw handen bij binnenkomst.
 • Wij schudden geen handen.
 • Wij zullen in de klinieken uw temperatuur meten. Indien er sprake is van koorts, zal het onderzoek op dat moment niet doorgaan en verplaatst worden. Wij zullen u op dat moment vragen naar huis te gaan en telefonisch contact op te nemen met de huisarts.
 • Ook voor röntgenfoto’s wordt van tevoren een afspraak gemaakt.
  Waar u voorheen op inloop een röntgenfoto konden maken bij onze locatie in Sliedrecht en Ridderkerk, moet hier nu van tevoren een afspraak voor gemaakt worden. Dit kunt u doen door te bellen naar 0184 43 42 68.

Bedankt voor uw begrip!

Bent u ouder dan 70 jaar?

Als u ouder dan 70 jaar bent, valt u in een risicogroep en spreken we van verhoogde kwetsbaarheid. Door middel van triage bepalen we hoe en wanneer we u het beste kunnen helpen.

Bent u ouder dan 80 jaar en verwezen voor een maag- of darmonderzoek?

In dit geval krijgt u eerst een telefonisch consult met een maag-darm-leverarts of internist. Samen met u bespreken we uw gezondheidsklachten en kijken we naar de noodzaak van het onderzoek.

Heeft u vragen over het coronavirus?

Op de website van het RIVM vindt u de meest actuele informatie over het Coronavirus. Zij houden de situatie goed in de gaten. U kunt ook contact met hen opnemen via 0800 1351 als u vragen heeft.

Wat kunt u zelf doen om besmetting te voorkomen?
 • Blijf zoveel mogelijk thuis;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • Was uw handen regelmatig met water én zeep;
 • Draag een mondkapje in het OV en in openbare ruimtes;
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg;
 • Als u moet niezen of hoesten, doe dit dan in uw elleboog.

Start typing and press Enter to search