“Gezonde balans tussen werk en gezin is bij PoliDirect heel normaal.”

Jolijn Hermsen Maartens en Circe Simons werken beiden als Specialisme Coördinator bij PoliDirect. In dit interview vertellen ze over de mooie balans tussen ambitie op het werk en tijd voor je gezin.

“Ik was 36 weken zwanger toen ik op sollicitatiegesprek kwam, niet heel gebruikelijk”, lacht Jolijn (32). “Ik gaf aan dat het wellicht niet een handig moment was. Dat maakte PoliDirect niets uit. Zwanger of niet, ze wilden graag met me in gesprek”. Jolijn werkt inmiddels als specialisme coördinator bij PoliDirect en adviseert de directie over de te volgen strategie als het gaat om professionalisering en doorontwikkeling.

Nog steeds even ambitieus

Deze houding kenmerkt de open en flexibele houding van PoliDirect. Jolijn: “Ik werk nu parttime op een functie waarbij dat je bij andere bedrijven niet kan. Zo kan ik enerzijds mijn gezin met jonge kinderen draaiende houden én behoud ik mijn functie op een hoger niveau. Ik hoef dus niet te minderen in mijn ambitie. Dat vind ik heel prettig.”

Gezonde balans tussen gezin en werk is ‘business as usual’

Ook Circe (42) werkt als specialisme coördinator bij PoliDirect. “Ik kwam vanuit een functie waarin de balans tussen gezin en werk compleet weg was. Tijdens mijn sollicitatiegesprek gaf ik meermaals aan dat dit erg belangrijk voor me is. De PoliDirect-collega’s gaven in dat gesprek aan dat een gezonde werk-privé-balans niet meer dan normaal is. Dat kende ik niet vanuit eerdere bedrijven waar ik voor werkte. En ik dacht nog, dat zal wel. Maar het is echt zo. Op dit moment kan ik rustig mijn kinderen naar training brengen of van school halen en dat vindt iedereen normaal.”

“Zwanger of niet, ze wilden graag met me in gesprek.”

“Gezonde balans tussen werk en gezin is bij PoliDirect heel normaal.”

Minder uren, meer vrijheid

Jolijn: “Ik merk het nog steeds in mijn omgeving. Hoog opgeleide vrouwen komen nog steeds in lastige situaties als ze zwanger zijn en kinderen krijgen. Je mag bijvoorbeeld niet thuiswerken. Of je mag wel een dag minder werken maar je takenpakket verandert niet en je behoudt dezelfde workload. Meer doen in minder tijd dus. Wij hebben meer vrijheid om onze tijd naar eigen inzicht in te delen. Dat maakt natuurlijk dat je soms in het weekend of ’s avonds nog aan het werk gaat. Maar dat gaat in een heel natuurlijke flow.”

“Het gaat uiteindelijk niet om het aantal uur dat je werkt maar wel om de effectiviteit ervan voor het bedrijf.”

Minder werken dwingt je tot prioriteren

“Natuurlijk kunnen we meer uren maken”, ziet Circe. “Wij zien zoveel kansen en er is altijd werk te doen. Het werken binnen die 27 uur dwingt ons ook om de juiste prioriteiten te stellen. Dat betekent vaak minder in de uitvoering en meer strategisch bezig zijn. Het houdt ons scherp. Het gaat uiteindelijk niet om het aantal uur dat je werkt maar wel om de effectiviteit ervan voor het bedrijf.”

Beter presteren op het werk als thuis alles goed loopt 

Een gezin combineren met werk is natuurlijk niet alleen een ‘vrouwen’-aangelegenheid. Jolijn: “Ook de mannen binnen PoliDirect vinden de flexibiliteit en vrijheid belangrijk. Zo brengt de directie hun kinderen ook graag naar school of het sportveld, zij vinden het leuk om bij trainingen of sportwedstrijden van hun kinderen te kunnen kijken.” Circe: “Eerder voelde ik me nog wel eens ongemakkelijk als ik bijvoorbeeld de kinderen moest ophalen. Bij PoliDirect wordt gewaardeerd als je het op beide fronten goed regelt, niet alleen op het werk. Wij weten als geen ander dat je beter presteert op je werk als je thuis alles op de rit hebt.”

Gezonde balans tussen gezin en werk is ‘business as usual’

Ook aan de slag bij PoliDirect?

Op dit moment zoekt PoliDirect o.a. Baliemedewerkers, Verpleegkundigen en Artsen. Parttime werken is dus mogelijk! We denken altijd graag met je mee. Meer informatie op : https://polidirect.nl/vacatures/

Start typing and press Enter to search