Gynaecologie

Uw huisarts verwijst u naar de gynaecoloog van PoliDirect met klachten van baarmoeder of eierstokken. U kunt daarbij denken aan: menstruatieklachten, buikpijn, anticonceptie problemen, verdenking op eierstokafwijkingen, afwijkende afscheiding, plaatsen en verwijderen van spiraaltjes en Implanon staafjes, overgangsklachten, verzakkingen en urineverlies, verdenking op vleesbomen, seksuele problematiek, klachten in het gebied van de schaamlippen, pijn bij het vrijen, SOA, verdenking op endometriose, premenstrueel syndroom (PMS) of afname uitstrijkjes.

Uw bezoek aan de gynaecoloog

Uw gynaecoloog neemt de tijd voor u om te luisteren naar uw verhaal en uw wensen. Daarna volgt een gynaecologisch onderzoek dat meestal bestaat uit het beoordelen van de vagina en baarmoedermond met een spreider (speculum/ eendenbek). Vervolgens wordt inwendig gevoeld naar baarmoeder en eierstokken en wordt met een inwendige echo gekeken naar deze organen. U hoeft voor dit echo-onderzoek geen volle blaas te hebben. Afhankelijk van uw klachten worden aanvullende onderzoeken als kweken en uitstrijkjes ingezet of bijvoorbeeld biopten genomen. De gynaecoloog legt dan altijd van tevoren uit waarom elk onderzoek wordt verricht en hoe dat gaat. Soms is voor een onderzoek voorbereiding nodig en wordt er een tweede afspraak gepland.

Gynaecologisch advies

Ook zonder verwijzing kun u terecht voor gynaecologisch advies, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het bedrag is afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek.

Gynaecologische echo

Uw huisarts kan u hiervoor verwijzen om te kijken of uw spiraaltje goed zit, mits u daarbij geen klachten heeft. Er wordt dan alleen een echo gedaan en u krijgt daarvoor een korte afspraak. Als u bij het spiraal wel klachten heeft, of het gaat om hele andere klachten, dan is alleen een echo onvoldoende en maken we voor u een lange afspraak waarbij een volledig gynaecologisch onderzoek wordt verricht.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden vanaf 22 mei 2024

Actuele wachttijd Ravenstein
Gynaecologie
9 kalenderdagen
Actuele wachttijd Tilburg
Gynaecologie

6 kalenderdagen

Hoe berekenen we de wachttijd?

Het gaat bij ons om een actuele, gemiddelde wachttijd. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste bezoek aan de polikliniek of het moment van toepassing van een diagnostiek. De wachttijden worden maandelijks geüpdatet. Dit betekent dat we tussen de eerste en de tiende van elke maand kijken wat de wachttijden per kliniek en per specialisme zijn. De wachttijden worden hieronder vermeld in kalenderdagen.

De actuele wachttijden kunnen uiteraard door onvoorziene omstandigheden in werkelijkheid afwijken. Er kunnen daarom ook geen rechten worden ontleend aan onderstaande gegevens.

Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Onze artsen:

 • Drs. Iris van Gestel Gynaecoloog
  Drs. Iris van Gestel Gynaecoloog
 • Drs. Lotte van Dijk Gynaecoloog
  Drs. Lotte van Dijk Gynaecoloog
 • Drs. Marieke Verhulsdonk Gynaecoloog
  Drs. Marieke Verhulsdonk Gynaecoloog
 • Dr. Rene Vermeij Gynaecoloog
  Dr. Rene Vermeij Gynaecoloog
 • Drs. Annemarie Pisters Gynaecoloog
  Drs. Annemarie Pisters Gynaecoloog
 • Gynaecoloog, dr. Erik Boss (BIG: 39020156701)
  Gynaecoloog, dr. Erik Boss (BIG: 39020156701)

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

PoliDirect Tilburg
PoliDirect Tilburg

Prinsenhoeven 44
5017 GC Tilburg

Start typing and press Enter to search