“Ik hou van mijn werk, maar tijd met mijn gezin en vrijheid zijn net zo belangrijk”

Vroeger wilde ze kapster worden. Ze werd dermatoloog. Nu werkt ze in die functie voor PoliDirect. En dat parttime én vanaf de andere kant van de wereld. Sanne Karsten lacht: “Ik hou van mijn werk maar tijd met mijn gezin en vrijheid zijn minstens net zo belangrijk voor me.”

Toen Sanne uiteindelijk voor geneeskunde koos, heeft ze veel kanten van de zorg gezien. “Toen ik voor het eerst kennis maakte met dermatologie, wist ik het zeker. Dat wil ik. Ik werk heel graag met mensen in alle soorten en maten. Daarnaast volgen de ontwikkelingen in ons vakgebied zich snel op én ik kan mijn eigen chirurgische ingrepen doen. Ik vind mijn werk echt ontzettend leuk.” Sanne werkt sinds kort bij PoliDirect in haar geliefde vak en start binnenkort met het geven van online consulten.

 

Sanne is moeder van drie jonge zoons en woont met hen en haar man op de Filippijnen, in Manilla. “Voor twee jaar, voor het werk van mijn man. We kwamen hier tijdens een lockdown aan. Dat was wennen. Een andere cultuur en tegelijk niet veel mogelijkheden om er op uit te gaan. Het eerste half jaar was ik er voor de kinderen. Het was fijn dat ik er echt voor ze kon zijn. Nu ben ik heel blij dat ik weer aan het werk ga. Ik ga hier in een lokaal ziekenhuis aan de slag. Daarnaast kan ik de connectie met Nederland houden en mijn expertise blijven delen in de online consulten met Nederlandse patiënten van PoliDirect.”

Nieuwe kansen met online consulten

Sanne: “In het eerste gesprek met specialismecoördinator Jolijn merkte ik dat PoliDirect heel erg open staat voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.” Jolijn was direct enthousiast over een samenwerking met Sanne: “We zien kansen in dit geval op twee gebieden. Enerzijds is door de covid-periode meer en meer online gewerkt. We zijn eraan gewend geraakt. Natuurlijk zijn er mensen die na deze periode weer graag live in de kliniek komen. Ook is er is ook een voornamelijk jongere doelgroep, die het juist waardeert dat een afspraak ‘even tussendoor’ online kan. Wij denken dat we hen op deze manier goed kunnen helpen. Daarnaast zijn we een jong bedrijf en we vinden het belangrijk dat onze mensen vooral goed in hun vel zitten. Een goede balans tussen werk en privé is daarbij van groot belang. De één vindt het fijn om veel uren te werken, de ander geeft de voorkeur aan parttime. Dat kan allemaal bij PoliDirect. Zelfs als je specialist bent. Het werken op online wijze is voor PoliDirect weer een mooie nieuwe stap naar een nieuwe zorg-toekomst. Pionieren is altijd spannend, maar we hebben er alle vertrouwen in!”

“De één vindt het fijn om veel uren te werken, de ander geeft de voorkeur aan parttime. Dat kan allemaal bij PoliDirect. Zelfs als je specialist bent.”

Op afstand empathisch en duidelijk zijn

Sanne: “Ik vind het ontzettend fijn dat ik contact kan blijven houden met mijn Nederlandse patiënten. Dat ik op afstand werk, zie ik zeker niet als belemmering. Ik adviseer nu bijvoorbeeld veel huisartsen die twijfelen of ze wel of niet iemand zullen doorsturen op basis van beeldmateriaal. Acné, eczeem en andere aandoeningen herken ik natuurlijk goed. Een behandelplan en eventuele medicatie zijn zo geregeld.”

“Ik kan natuurlijk een hoop op afstand, maar niet alles. Daarom werk ik samen met mijn collega dermatologen in Nederland. Zij zien de patiënten die ik niet volledig van dienst kan zijn met een online consult. Ik denk dat dat prima werkt. Patiënten vinden me vaak invoelend en duidelijk. Ze kunnen hun verhaal kwijt bij me en tegelijkertijd kan ik mensen heel duidelijk uitleggen wat ze moeten doen. Dat kan ook prima met het beeldscherm ertussen.”

“Dat ik op afstand werk, zie ik zeker niet als belemmering.”

Working mom

Sanne: “Mijn carrière is belangrijk voor me. Het is daarom fijn dat ik in een ziekenhuis kan werken, maar hier werkt het wel heel anders. Op het gebied van opleidingen en certificeringen bijvoorbeeld. Ik wil graag mijn vak blijven uitoefenen en mijn registratie behouden. Dat kan mooi op deze manier. Werk is belangrijk, maar tijd samen met mijn gezin doorbrengen vind ik ook heel waardevol.”

“Mijn man werkt veel maar onze tijd samen met het gezin hier is onbetaalbaar. We leven op een heel andere manier. In Nederland overheerst toch de waan van de dag. Na het werk veel sociale verplichtingen. Hier leef je meer met elkaar. De jongens hebben het ook enorm naar hun zin. Ze gaan naar een internationale school en hebben er veel vriendjes. Ik vond dat zeker spannend, de eerste keer dat ik ze op de bus zette. Gelukkig ben ik thuis als ze weer uit school komen. Inmiddels zijn ze helemaal gewend. Onlangs wilde mijn zoon in plaats van een broodje een bakje rijst mee naar school als lunch. Omdat zijn vrienden dat ook hadden. Dat is toch fijn, dat het hele gezin z’n plek hier heeft gevonden!”

“Dat is toch fijn, dat het hele gezin z’n plek hier heeft gevonden!”

Overigens is het maar de vraag of Sanne over twee jaar terugkeert naar Nederland. “We hebben het hier goed. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik heb nu vooral zin in deze nieuwe uitdaging. En daarna… Ik sta overal voor open!”

Ook aan de slag bij PoliDirect?

Ben je medisch specialist, verpleegkundige, doktersassistente en heb je interesse om te werken bij PoliDirect of wil je vrijblijvend een keer koffie drinken? Neem gerust contact op met Silja Haks, onze recruiter via werken@polidirect.nl

Op dit moment zoekt PoliDirect o.a. Baliemedewerkers, Verpleegkundigen en Artsen. Parttime werken is dus mogelijk! We denken altijd graag met je mee. Meer informatie op : https://polidirect.nl/vacatures/

Start typing and press Enter to search

Eigenaren PoliDirect Klinieken in gesprek. Zelfstandige zorginstelling Maag-darm-leverzorg en dermatologie bestaat 10 jaar. Jubileum persbericht.