Maag-, Darm- en Leverziekten

Bij PoliDirect kunt u voor een poliklinisch consult terecht bij de Maag-, Darm- en Leverarts (MDL-arts).

MDL- poli

PoliDirect biedt een select aanbod van gespecialiseerde MDL-zorg. U kunt bij ons terecht voor consulten over aandoeningen aan slokdarm, maag en darm.

De MDL-artsen van PoliDirect hebben een brede algemene kennis van maag-, darm- en leverklachten. Voor een consult met een MDL-arts kunt u terecht bij onze kliniek in Alkmaar, Amsterdam-Noord, Amsterdam-West, Goor, IJburg, Nieuwegein en Ravenstein.

IBD- poli

Inflammatory Bowel Disease (IBD) omvat chronische ontstekingen van de darm, waaronder de Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. De IBD-poli is gericht op het diagnosticeren en behandelen van mensen met deze aandoeningen.

Het Team

Ons IBD-team bestaat uit meerdere MDL-artsen, een internist en een verpleegkundig specialist. We werken nauw samen en hebben regelmatig overleg om ervoor te zorgen dat onze behandeling goed aansluit op uw behoeften.

De Verpleegkundig Specialist

De verpleegkundig specialist behandelt IBD-patiënten individueel, met de focus op continuïteit en kwaliteit van zorg die aansluit bij de patiënt. Dit omvat zowel verpleegkundige zorg als medische behandeling, met bijzondere aandacht voor zelfmanagement en de kwaliteit van leven van de patiënt.

Vervolgconsulten bij de IBD-poli

Tijdens vervolgconsulten wordt afwisselend de verpleegkundig specialist en uw medisch specialist ingepland. Indien nodig of gewenst, kan de verpleegkundig specialist de medisch specialist raadplegen of in consult roepen.

Contact

Als u vragen heeft of meer informatie wenst, neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook op onderstaande button klikken om de folder te bekijken.

Kelly Vlaar, Verpleegkundig Specialist IBD   (IBDpoli@polidirect.nl)

Onverklaarde Buikklachten-poli

PoliDirect en Dokter Marieke presenteren met trots de “Onverklaarde Buikklachten poli” op locatie IJburglaan 835 te Amsterdam.

De Onverklaarde Buikklachten Poli richt zich op patiënten met chronische onverklaarde maag- en darmklachten, waarbij regulier onderzoek geen fysieke oorzaak heeft aangetoond en reguliere behandelingen onvoldoende resultaat hebben opgeleverd. Denk hierbij aan aandoeningen zoals het prikkelbare darmsyndroom, chronische buikpijn, chronische maagpijn, functionele dyspepsie, NERD (non-erosive refluxziekte), onverklaarde anale pijn, en volwassenen met inflammatoire darmziekten (IBD) die behoefte hebben aan leefstijladviezen en bewustwording op diepere niveaus van hun ziekte.

Herkent u zich in deze klachten? Ga dan naar uw huisarts en vraag om een verwijzing naar de Onverklaarde Buikklachten poli van PoliDirect

Wat de Onverklaarde Buikklachten Poli uniek maakt, is onze holistische benadering. We combineren medische expertise met leefstijladviezen en mind-body-interventies, waardoor we een breder scala aan behandelmogelijkheden kunnen aanbieden. Deze integrale aanpak stelt ons in staat de onderliggende oorzaken van de klachten beter te begrijpen en doelgerichter te behandelen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden vanaf 22 mei 2024

Actuele wachttijd Alkmaar
MDL-poli

26 kalenderdagen

Actuele wachttijd Goor
MDL-poli

13 kalenderdagen

Actuele wachttijd Amsterdam West
MDL-poli
35 kalenderdagen
Actuele wachttijd Nieuwegein
MDL-poli

52 kalenderdagen

Actuele wachttijd Amsterdam Noord
MDL
17 kalenderdagen
Actuele wachttijd IJburg
MDL-poli

20 kalenderdagen

Hoe berekenen we de wachttijd?

Het gaat bij ons om een actuele, gemiddelde wachttijd. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste bezoek aan de polikliniek of het moment van toepassing van een diagnostiek. De wachttijden worden maandelijks geüpdatet. Dit betekent dat we tussen de eerste en de tiende van elke maand kijken wat de wachttijden per kliniek en per specialisme zijn. De wachttijden worden hieronder vermeld in kalenderdagen.

De actuele wachttijden kunnen uiteraard door onvoorziene omstandigheden in werkelijkheid afwijken. Er kunnen daarom ook geen rechten worden ontleend aan onderstaande gegevens.

Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Alkmaar

James Wattstraat 10-B
1817DC Alkmaar

PoliDirect Goor
PoliDirect Goor

Hengevelderstraat 36
7471CH Goor

PoliDirect IJburg
PoliDirect IJburg

IJburglaan 955
1087 EN Amsterdam

PoliDirect Amsterdam Noord
PoliDirect Amsterdam Noord

Nieuwendammerstraat 2a
1023AD Amsterdam

PoliDirect Amsterdam West
PoliDirect Amsterdam West

Burgemeester Roellstraat 24-26
1064BP Amsterdam

PoliDirect Nieuwegein
PoliDirect Nieuwegein

Weverstedehof 6
3431HR Nieuwegein

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

Onze MDL-artsen:

Start typing and press Enter to search