Meld u aan voor IBD-informatiebijeenkomst op 19 mei

 In Homepage, Nieuws

Op 19 mei is het Wereld IBD-dag. IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease oftewel inflammatoire darmziekte. Samen met patiënten en artsen wordt op deze dag wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

IBD kan een enorme impact op het dagelijks leven hebben; kunnen sporten, studeren of er een drukke baan op nahouden is lang niet altijd voor iedere patiënt vanzelfsprekend. De symptomen van deze ziekten zijn vaak goed te behandelen, maar genezing is helaas nog niet mogelijk. Patiënten hebben dus hun leven lang – in meer of mindere mate – te maken met IBD. Ook PoliDirect blijft daarom aandacht vragen voor deze aandoeningen, en dat doen we uiteraard samen met de patiëntenvereniging, Crohn & Colitis NL.

Net als vorig jaar is het thema ‘IBD kent geen leeftijd’, dit jaar ligt de focus op de patiënt van 60 jaar en ouder. In de week van 15-19 mei deelt Crohn & Colitis NL via haar social media kanalen de resultaten van een onderzoek onder zorgverleners naar de behandeling van 60-plussers met IBD. Daarnaast worden er diverse korte films en podcasts gedeeld met mensen van 60 jaar en ouder in de hoofdrol. Zij vertellen in 1 minuut over de impact van hun ziekte, vroeger en nu.

PoliDirect organiseert op 19 mei 2023 om 10.00uur, een online informatiebijeenkomst voor patiënten van alle leeftijden, partners en overige geïnteresseerden. Het centrale thema van deze informatiebijeenkomst is ‘Meer grip op IBD’. Hierin worden de laatste ontwikkelingen over de behandeling met medicijnen besproken en we gaan wat dieper in op leefstijl en IBD. Verder kijken we naar de ontwikkelingen in de IBD-zorg binnen PoliDirect, én de rol van de patiënt hierin.

Wij zien u graag online op 19 mei.
Deelname is gratis.
Voor het programma kunt u zich nu inschrijven via deze link.
Tot vrijdag 19 mei!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

PoliDirect Patientenpanel