“Samen beslissen vind ik belangrijk”

Naast de patiënt staan en met de patiënt meebewegen. Dat is voor Regje Blümer het belangrijkste in haar werk. Ze is net begonnen op de locaties Amsterdam Noord en Amsterdam West als algemeen internist. Haar specialisatie is endocrinologie (hormoonziekten). 

Regje Blümer heeft de afgelopen jaren als internist in verschillende ziekenhuizen in de regio gewerkt. Naast algemene internistische problematiek, heeft ze veel ervaring met endocrinologische aandoeningen waaronder (complexe) diabetes, obesitas, schildklierziekten, osteoporose en bijnier- of hypofyseproblemen.

Een band opbouwen

Interne geneeskunde is een breed vak, en juist dat sprak Regje Blümer zo aan. “Je ziet veel verschillende ziektebeelden en krijgt te maken met allerlei verschillende aspecten, voordat je tot een diagnose en behandeling komt.

Het contact met de patiënten is wat Blümer ook erg waardeert aan haar werk. “Met veel patiënten heb ik langdurig contact, dus daar bouw ik echt een band mee op. Dat is soms anders bij andere specialismen.  Dan zie je een patiënt één of twee keer en dan is het alweer klaar. Doordat ik langer contact heb met patiënten leer ik ze beter kennen, en zij mij ook.”

Meebewegen met de patiënt

Het voordeel van een band opbouwen is ook dat je patiënten beter kunt begeleiden in het traject. Dit geldt voor zowel het stellen van een diagnose als het behandeltraject. “De patiënten die bij mij komen, hebben vaak nog geen diagnose. We moeten proberen de oorzaak van de klachten te achterhalen door onderzoek te doen. Sommige mensen willen of kunnen bijvoorbeeld geen MRI-scan of scopie ondergaan. Dan is de uitdaging samen te kijken wat wel haalbaar is. ”

En ook in de behandeling staat het samen beslissen voorop. “Sommige mensen zijn niet overal voor in. Ik probeer mensen altijd wel mee te krijgen in wat ik voorstel. Belangrijk hierbij is goede uitleg,  zorgen dat de patiënt het begrijpt. En als mensen iets echt niet willen probeer ik zoveel mogelijk met de patiënt mee te bewegen, zodat we een pad kiezen dat hem of haar ook aanspreekt.”

“Contact met de huisarts is belangrijk want patiënten worden doorverwezen door de huisarts. Het is altijd fijn als je elkaar kent, dan weet je ook wat je aan elkaar hebt.”

Regje Blumer

Korte lijntjes met huisartsen

Niet alleen contact met de patiënt is voor Blümer belangrijk, maar ook het contact met de huisartsen. “Patiënten worden doorverwezen door de huisarts. Het is altijd fijn als je elkaar kent, dan weet je ook wat je aan elkaar hebt. Vaak gaan patiënten op een gegeven moment weer terug naar de huisarts, dan weet je ook wat die weer op kan pikken.”

“In de meeste ziekenhuizen waar ik heb gewerkt, had ik goed contact met de huisartsen. Maar in de grotere ziekenhuizen, die een brede regio bedienen, is dat soms lastig. Het fijne bij PoliDirect is dat de lijntjes kort zijn. Je kunt dus beter met elkaar samenwerken.”

“Bij PoliDirect heb ik meer tijd voor contact met de patiënt.”

Meer tijd en kleinschalig

“Bij PoliDirect heb ik meer tijd voor contact met de patiënt,” noemt Blümer als een ander belangrijk voordeel. “In de ziekenhuizen is de tijd vaak heel scherp. Nu heb ik daar iets meer vrijheid in, dus kan ik wat meer ruimte pakken.” Ook het kleinschalige van PoliDirect is een pluspunt. “Het is wat gemoedelijker, er is wat meer aandacht voor de patiënt. En het is voor sommigen net wat dichter bij huis.”

Tevreden

Hoe ziet de ideale werkdag van dokter Blümer eruit? “Als ik een heel breed scala aan mensen zie, met veel verschillende ziektebeelden. En als mensen tevreden weggaan, ik ze echt heb kunnen helpen. Dat is soms een uitdaging, bijvoorbeeld als je geen duidelijke oorzaak voor de klachten vindt, maar dat maakt het vak juist leuk!”

Regje Blumer

Meer weten over Interne Geneeskunde bij PoliDirect?

Bij PoliDirect kunt u bij een onze internisten terecht voor een poliklinisch consult. Interne Geneeskunde is een breed specialisme. Een internist is veelal de eerste specialist die u ziet om uw klachten te beoordelen.

Lees meer

Start typing and press Enter to search

Met een zetje in de rug nu echt afvallenhuisartsenraad PoliDirect