Oogheelkunde

PoliDirect werkt met Looks Clinics in Zwolle samen om u de beste, verzekerde oogzorg te kunnen bieden. Vanaf november 2020 kunt u naar ons worden verwezen! Onze oogartsen houden zich bezig met oogafwijkingen en stoornissen in het gezichtsvermogen. Op deze pagina leest u voor welke oogzorg en met welke klachten u bij onze kliniek in Zwolle terecht kunt.

Over de oogkliniek

Looks Clinics is een gespecialiseerde kliniek voor oogheelkunde en optometrie, opgericht door oogchirurg drs. Dulaimi. Vanaf november 2020 slaan PoliDirect en Looks Clinics de handen ineen om ook verzekerde oogzorg te kunnen bieden. Specialistische oogzorg zoals u van PoliDirect verwacht: professioneel, korte wachttijden en met persoonlijke aandacht.

Welke oogklachten worden behandeld?

Naast de optometrische onderzoeken kunt bij ons voor de volgende oogklachten terecht:

Chalazion (strontjes)

Een chalazion is een gezwollen talgkliertje, net boven of onder de rand van het ooglid. Soms is het gehele ooglid rood en gezwollen. Dit kan in sommige gevallen pijnlijk zijn. U kunt het met warme kompressen verhelpen, maar soms is een kleine operatie nodig en dat kan bij ons.

Vlekken en flitsen

Er zijn verschillende oorzaken waardoor u vlekken en/of flitsen kunt gaan zien met uw ogen, van een ontstoken oog of scheurtje in het netvlies tot suikerziekte of oogmigraine. Bij lichtflitsen lijkt het alsof er een lamp aan- en uitgaat. Vlekken in het gezichtsveld kunnen bewegen en kunnen verschillende vormen hebben.

Oneffenheden rond of op de oogleden

 

Er bestaan tal van kleine oneffenheden rond of op de oogleden denk hierbij aan zwellingen, wratjes of moedervlekken.

Glaucoom (groene staar)

 

 

Bij glaucoom is uw oogzenuw beschadigd, waardoor de verbinding met de hersenen niet goed werkt, wat leidt tot blinde vlekken in het zicht. Dit wordt veelal veroorzaakt door een te hoge oogboldruk, sterke bij- of verziendheid of een afwijking van de bloedvaten bij het oog.

Glaucoom kan nog niet worden genezen, maar achteruitgang kan wel worden tegengegaan. De beschadiging van de oogzenuw wordt dan vertraagd of zelfs helemaal gestopt. Onbehandeld kan het tot blindheid leiden.

Droge ogen

 

 

Het hebben van droge ogen komt vaak voor. Droge ogen ontstaan doordat de traanfilm, -klieren of -afvoer niet goed werken. Traanklieren maken traanvocht aan, de traanfilm zorgt dat het oog vochtig blijft en de traanafvoer voert een overschot aan tranen af. Naast een droog, branderig, soms zelfs stekend of drukkend gevoel in de ogen, kunt u bij droge ogen ook overmatig tranen of zelfs wisselend zicht hebben.

Consult staar (cataract)

 

 

 

Bij staar, ook wel cataract genoemd, is de ooglens vertroebeld. Symptomen van staar zijn o.a.: minder scherp kunnen zien, gevoelig zijn voor licht, vervagende kleuren en een veranderende (bril) sterkte. Om te bepalen of u staar heeft, is onderzoek nodig. Bij onze kliniek in Zwolle kunt u terecht voor een consult.

Hoe werkt het?

Als u naar ons wordt verwezen, plannen we meteen een afspraak met u in. Hierbij streven wij naar een wachttijd van maximaal één week. U krijgt altijd een consult bij de oogarts of optometrist (de oogarts zal altijd aanwezig zijn als de optometrist werkzaam is). Aan de hand van wat er uit het consult komt, volgt een behandelplan. Dit bespreken we met u na het consult.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn per 4 augustus 2021:

Actuele wachttijd Breda
Polikliniek Interne Geneeskunde

21 kalenderdagen

Bovenstaande wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Eindhoven

Hugo de Grootplein 1a
5652 LJ Eindhoven

Start typing and press Enter to search