Tarieven onverzekerde zorg

In principe is alle zorg waarvoor u door de huisarts naar PoliDirect verwezen wordt, verzekerd. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij de diagnostiek en/of behandeling niet onder de basisverzekering vallen en dus onverzekerde zorg zijn. U wordt hier van tevoren over geïnformeerd. We zullen u in dat geval ook een indicatie geven van wat de kosten zijn. Onder de onverzekerde zorg vallen een aantal dermatologische behandelingen en een vasectomie (sterilisatie).

Onverzekerde dermatologie

De meeste dermatologische behandelingen zijn verzekerd. U betaald bij PoliDirect dan alleen het eigen risico. Wilt u hier meer informatie over? Klik dan hier om naar de pagina zorgkosten en -verzekering te gaan.

Bij onverzekerde zorg kunt u veelal denken aan een cosmetische, dermatologische behandeling zonder medische indicatie. Als het om een dermatologische behandeling gaat die niet onder de basisverzekering valt, zal de dermatoloog u een indicatie geven van wat de kosten zullen worden, uiteraard voordat u wordt behandeld. In de tabel verderop op deze pagina vindt u een overzicht van alle prijzen. Het gaat hier om een indicatie van de kosten. Afhankelijk van o.a. uw behandeling kan het zijn dat er afgeweken wordt van onderstaande prijzen. Indien dit voorkomt, wordt het door de dermatoloog met u besproken en gemotiveerd.

Een voorbeeld: Stel u wordt naar onze dermatoloog verwezen i.v.m. een verdachte moedervlek. U maakt een afspraak voor een eerste consult en bij het consult ziet de dermatoloog dat de moedervlek geen kwaad kan. U kunt er dan voor kiezen om deze moedervlek alsnog, cosmetisch te laten verwijderen. Het consult valt onder de verzekerde zorg, u betaald in dat geval alleen het eigen risico. Het verwijderen van de moedervlek valt in dit geval niet onder de basisverzekering en moet u zelf betalen. Is de moedervlek wel degelijk verdacht en moet het om deze reden verwijderd worden? Dan valt deze behandeling wel onder de basisverzekering.

Sterilisatie van de man

Een vasectomie (sterilisatie) valt niet binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Daarom zult u de behandeling in principe zelf moeten betalen. Dit is hetzelfde als dat u de vasectomie in een ziekenhuis laat uitvoeren. Als u zelf betaalt, heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Na de ingreep betaalt u €350,- contant bij de receptie, waarvan u later de factuur ontvangt.

Soms wel in aanvullende verzekering

In sommige aanvullende verzekeringen is een vasectomie wel opgenomen. In dat geval kunt u de behandeling zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Dan heeft u wel een verwijzing van uw huisarts of een toestemming van uw verzekeraar nodig.

Prijslijst onverzekerde zorg dermatologie

Omschrijving
Eerste consult (eerste consult/gewoon consult)
Wij hanteren dit tarief zonder verwijzing van een huisarts. Met een verwijzing is het verzekerde zorg.
Let op: bij een behandeling worden er extra kosten in rekening gebracht.
€ 50
Benigne tumoren (goedaardige tumoren)
(verruca seborrhoica, skintags, fibromen, atheroomcysten)
Shaven/curetterenklein€ 60
middel€ 115
Excisie1 laesie€ 175
2 laesies€ 250
Per extra laesie (mits in dezelfde laesie)€ 60 per extra laesie
Naevi naevocellularis (moedervlekken)Shavenklein€ 60
middel€ 115
groot€ 165
Excisie1 laesie€ 175
2 laesies€ 250
Per extra laesie (mits in dezelfde laesie)€ 60 per extra laesie
Vasculaire dermatose
(spider naevi, haemangiomen, angioma senilis, venous lake)
Coagulerenklein€ 60
middel€ 115
groot€ 165
Excisie1 laesie€ 175
2 laesies€ 250
Per extra laesie (mits in dezelfde laesie)€ 60 per extra laesie
Eventueel PA*€ 75 per extra laesie
* (indien patiënt dit toch wenst, want niet noodzakelijk, anders is het verzekerde zorg)
Let op: zonder een verwijzing van de huisarts geldt dit tarief,
met een verwijzing van de huisarts is het verzekerde zorg.
Varices Echo duplex€ 150
Scleroklein€ 125
middel€ 225
groot€ 325
Mullerklein€ 350
middel€ 550
groot€ 750
Lentigines solaris Cryotherapie/ coagulatieEerste keer€ 50
Per extra handeling€ 40
Hyperhidrosis oksels 2 oksels€ 400

Start typing and press Enter to search