Tarieven onverzekerde zorg

In principe is alle zorg waarvoor u door de huisarts naar PoliDirect verwezen wordt, verzekerd. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij de diagnostiek en/of behandeling niet onder de basisverzekering vallen en dus onverzekerde zorg zijn. U wordt hier van tevoren over geïnformeerd. We zullen u in dat geval ook een indicatie geven van wat de kosten zijn. Onder de onverzekerde zorg vallen een aantal dermatologische behandelingen en een vasectomie (sterilisatie).

Sterilisatie

De zorgkosten van deze behandeling zijn €425,- De behandeling valt niet in de basisverzekering. U betaalt altijd de kosten voor deze behandeling vooraf (met pin) aan de balie.

Verwijzing van de huisarts

Wij raden u in alle gevallen aan een verwijzing te vragen aan uw huisarts. Een afspraak voor een vasectomie bestaat altijd uit een consult, gevolgd door de ingreep.

In het geval dat u na het consult afziet van de ingreep of de ingreep is bij u, om lichamelijke redenen, niet mogelijk onder lokale verdoving, dan wordt het consult wel in rekening gebracht. Deze hoeft u niet gelijk te voldoen aan de balie, maar wordt na 90 dagen gefactureerd onder declaratiecode 15B349.
Afhankelijk van het wel of niet aanwezig zijn van een contract met uw verzekeraar wordt de factuur naar uw verzekeraar of naar u (per e-mail) toegezonden. Voor deze factuur wordt uw (resterende) eigen risico aangesproken.

LET OP: indien u geen verwijzing heeft, dan zijn deze kosten geheel voor uw eigen rekening. Hiervoor ontvangt u een factuur ter hoogte van het passantentarief, welke u op onze website vindt.

 

Soms wel in aanvullende verzekering

In sommige aanvullende verzekeringen is een vasectomie wel opgenomen. In dat geval kunt u de behandeling zelf declareren bij uw zorgverzekeraar. Dan heeft u in ieder geval een verwijzing van uw huisarts of een toestemming van uw verzekeraar nodig.

Het kan zijn dat de zorgkosten (deels) worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is per zorgcontract anders en kunt u nakijken op uw eigen polisvoorwaarden (zorgcontract). U kunt dan (een deel) van de zorgkosten van deze behandeling terugvragen bij uw zorgverzekeraar. De zorgrekening ontvangt u via e-mail van ons.

Onverzekerde dermatologie

De meeste dermatologische behandelingen zijn verzekerd. U betaald bij PoliDirect dan alleen het eigen risico. Wilt u hier meer informatie over? Klik dan hier om naar de pagina zorgkosten en -verzekering te gaan.

Bij onverzekerde zorg kunt u veelal denken aan een dermatologische behandeling zonder medische indicatie. Als het om een dermatologische behandeling gaat die niet onder de basisverzekering valt, zal de dermatoloog u een indicatie geven van wat de kosten zullen worden, uiteraard voordat u wordt behandeld. In de tabel verderop op deze pagina vindt u een overzicht van alle prijzen. Het gaat hier om een indicatie van de kosten. Afhankelijk van o.a. uw behandeling kan het zijn dat er afgeweken wordt van onderstaande prijzen. Indien dit voorkomt, wordt het door de dermatoloog met u besproken en gemotiveerd.

Een voorbeeld: Stel u wordt naar onze dermatoloog verwezen i.v.m. een verdachte moedervlek. U maakt een afspraak voor een eerste consult en bij het consult ziet de dermatoloog dat de moedervlek geen kwaad kan. U kunt er dan voor kiezen om deze moedervlek alsnog, cosmetisch te laten verwijderen. Het consult valt onder de verzekerde zorg, u betaald in dat geval alleen het eigen risico. Het verwijderen van de moedervlek valt in dit geval niet onder de basisverzekering en moet u zelf betalen. Is de moedervlek wel degelijk verdacht en moet het om deze reden verwijderd worden? Dan valt deze behandeling wel onder de basisverzekering.

Prijslijst onverzekerde zorg dermatologie

Verrichting Omschrijving Code Prijs
Coaguleren 1 tot 2 DER02 € 63
3 tot 5 DER03 € 84
Cryotherapie 1 of 2 DER10 € 84
2 tot 5 DER11 € 105
Hyperhidrosis oksels 2 oksels DER12 € 630
Afknippen/shave steelwratten 1 tot 4 DER13 € 94,50
5 tot 10 DER14 € 168
Shave moedervlek 1 of 2 DER15 € 94,50
3 tot 5 DER16 € 168
Xanthelasmata verwijderen dmv TCA of coagulatie max 2 behandelingen DER100 € 210

Start typing and press Enter to search