PoliDirect start met het wellbee patiëntportaal

Het is bij PoliDirect mogelijk om uw medisch dossier in te zien, waar en wanneer u maar wilt. Dit kan doordat PoliDirect start met wellbee. Het patiëntportaal van wellbee is uw beveiligde, persoonlijke gezondheidsomgeving. Hierin krijgt u direct inzicht in uw gegevens.

In wellbee:

  • Ziet u al uw afspraken;
  • Heeft u inzicht in uw dossier;
  • Kunt u verslagen en documenten downloaden en bekijken.

U kunt wellbee op deze manier gebruiken, samen met uw specialist binnen PoliDirect, om inzicht in uw onderzoek en/of behandeling te krijgen. In het persoonlijke patiëntportaal kunt u uw afspraken, taken en betrokken zorgverleners bekijken. U kunt inloggen waar en wanneer u maar wilt, op een desktop, tablet of smartphone.

Logo Wellbee

U krijgt via ons toegang tot het patiëntportaal

  1. Bij uw eerste bezoek aan een van onze klinieken krijgt u toegang tot het wellbee patiëntenportaal. U krijgt dan een e-mail met een activatielink om uw account aan te maken.
  2. Als u op die activatielink in de e-mail klikt, opent het wellbee patiëntenportaal. Hier kunt u nu uw account aanmaken met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Vervolgens ontvangt u per sms een code op uw mobiele telefoon. Vul deze code in om uw account te activeren en u kunt meteen aan de slag!

Hoe het werkt

U krijgt een e-mail met een activatielink, een link waarmee u uw account op Wellbee kunt aanmaken.

Klik op de link om het patiëntenportaal in Wellbee te openen. Maak uw account aan met een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

U ontvangt per sms een code op uw mobiele telefoon. Vul deze code in om uw account te activeren.

Nu heeft u inzicht in uw dossier! Bekijk uw afspraken, verslagen en andere documenten in uw persoonlijke patiëntenportaal.

Hoe het inloggen werkt

Elke keer als u inlogt met uw zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord, krijgt u een nieuwe code per sms toegestuurd. Met deze unieke code wordt gecontroleerd of de juiste persoon inlogt.

Twee tips betreft het inloggen:

  • Deel uw gebruikersnaam en wachtwoord nooit met anderen;
  • Als u reeds gebruikte sms-codes meteen verwijdert, voorkomt u dat u per ongeluk met een oude sms-code probeert in te loggen.

Uw gegevens zijn veilig bij ons en bij wellbee

Het wellbee patiëntportaal voldoet aan alle actuele veiligheidseisen en privacywetgeving. Alleen u en uw zorgverlener (uw specialist binnen PoliDirect in dit geval) kunnen de gegevens in uw portaal bekijken. Anderen hebben geen toegang tot uw gegevens.

Over Wellbee, ons EPD en het VIPP

Wellbee is onderdeel van ons elektronisch patiëntendossier (EPD). Het EPD is de software waarmee we (medische) patiëntengegevens in digitale vorm bewaren en beschikbaar maken voor onze specialisten en verpleegkundigen om het zorgproces rondom een patiënt te ondersteunen. Omdat er sprake is van de opslag van medische gegevens, moet het EPD aan allerlei veiligheidseisen, richtlijnen en wetten voldoen. Het EPD waar wij bij PoliDirect mee werken, is van Medicore.

Het Wellbee patiëntenportaal is een compliant van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional (VIPP), een implementatieprogramma van de overheid om patiënten meer inzicht in hun eigen zorg te geven.

Start typing and press Enter to search