Onze artsen

Maak kennis met onze medisch specialisten. Onze artsen zijn stuk voor stuk professionals met een passie voor patiëntenzorg, die hun sporen hebben verdiend in het ziekenhuis. Patiëntvriendelijkheid, kwaliteit van zorg en veiligheid staan bij hen voorop.

Voor een onderzoek of consult heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt ons voor het maken van een afspraak bellen op 088-8884555. Ons faxnummer is 013-8700248

Maag Lever Darm / Interne Geneeskunde
Foto MDL-arts dokter Paul Ackermans
INTERNIST DRS PAUL ACKERMANS

– Aandachtsgebieden: Diabetes mellitus, CardioVasculair RisicoManagement
– Gecertificeerd Endoscopist (coloscopie, sigmoïdoscopie, gastroscopie, therapeutisch)
– Supervisor en adviseur Vaatrisico-poliklinieken
– Lid Taakgroep Diabetologie
– Consulent DM/CVRM PoZOB
– Consulent Vakgroepoverleg Diabetes

Foto MDL-arts dokter Bert Baak
MDL-ARTS DR BERT BAAK

Het specialisme maag-, darm-, en leverziekten is voor mij een aantrekkelijke combinatie van beschouwing en (technische) interventie. In de meeste maag- en darmziekten is een belangrijke plaats ingeruimd voor invasieve diagnostiek en zo nodig ook therapie. Gastvrij en toonaangevend proberen we te zijn bij PoliDirect, waarbij een persoonlijke aanpak van de patiënt voor mij centraal staat. Ook de contacten met de huisartsen in de regio van IJburg zijn zeer belangrijk.

Dokter Marcel Cazemier
MDL-ARTS DRS MARCEL CAZEMIER

Het specialisme maag-, darm-, leverziekten (MDL) is behoorlijk breed. We hebben veel patiëntencontact en doen veel behandelingen zelf. Daarnaast zien we ook veel verschillende ziektebeelden. Omdat het medische vakgebied bij MDL zo breed is, werken we veel samen met anderen specialismen. Ik vind het prettig om naast het OLVG ook te werken bij PoliDirect IJburg omdat ik op deze manier op een zo breed mogelijke manier Maag- darm- leverzorg kan bieden.

Foto MDL-arts dokter Clemens Bolwerk
MDL-ARTS DRS CLEMENS BOLWERK

Dokter Bolwerk is sinds 1994 verbonden geweest aan het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft als Maag-darm-lever specialist met als speciale interesse en specialiteit inflammatoire darmziekten (IBD). Hij is opgeleid in het AMC in Amsterdam als internist en als maag-darm-lever specialist.

Foto dokter Meyno den Dulk
INTERNIST DRS MENYO DEN DULK

Het leuke aan de interne geneeskunde vindt Meyno dat hij een soort puzzelaar is. Hij houdt van mensen en het is voor hem een uitdaging om iets in zo eenvoudig mogelijke taal aan een patiënt uit te leggen. In Yemen leidde hij mensen op tot internist in een opleidingsziekenhuis. Na drie jaar in Yemen is hij nog eens drie en een half jaar in Gambia en zes jaar in Tanzania geweest, waar hij in het universiteitsziekenhuis werkte.

MDL-ARTS DR ROBBERT EICHHORN

Sinds 2003 ben ik Maag-Darm- en Leverarts en sinds 2008 ben ik komen werken in het ETZ in Tilburg vanwege het topklinische karakter van dit ziekenhuis. Ik ben een allround MDL-arts, maar ik heb speciale belangstelling voor patiënten met leveraandoeningen en voor complexe endoscopische interventieprocedures.

Foto dokter Henk Festen, MDL-arts
MDL-ARTS DR HENK FESTEN

Festen is opgeleid als internist en heeft zich daarna gespecialiseerd tot maag-, darm-, leverarts (MDL-arts). Het mooie van zijn vak vindt Festen de combinatie van handvaardigheid en het persoonlijk contact met patiënten. ‘Als MDL-arts heb je veel patiënten met chronische ziekten, die je al jaren kent en waar je een persoonlijke band opbouwt. Je weet hierdoor veel over hun privélevens en achtergronden’.

Dokter Hakim Hekmat
MDL-ARTS DRS HAKIM HEKMAT

Dokter Hekmat heeft zijn opleiding tot inwendige geneeskunde en MDL-opleiding afgerond aan de vrije Universiteit medisch centrum in Amsterdam. Vanaf 2012 is hij naast PoliDirect werkzaam als MDL-arts in het IJsselland ziekenhuis in Capelle a/d IJssel.

Dokter Martin Houben
MDL-ARTS DR MARTIN HOUBEN

Ik ben opgeleid tot MDL arts in het AMC in Amsterdam. Sindsdien sinds 1999 werkzaam in het HagaZiekenhuis en sinds 2017 ook bij PoliDirect. Ik doe mijn vak als MDL arts met veel plezier. Ik ben er trots op om genomineerd te zijn als “MEDNET toparts”, i.h.b. voor communicatieve en technische vaardigheden” omdat dat precies de vaardigheden zijn die zo van belang zijn in het vak van (MDL) arts. De snel toenemende mogelijkheden om met steeds minder ingrijpende, lees endoscopische, technieken afwijkingen te vinden en te behandelen zijn een ware revolutie en ik ben blij daar deel van uit te kunnen maken en om zo iets te betekenen voor patiënten.

Medisch Directeur PoliDirect Jeroen Jansen
MDL-ARTS DRS JEROEN JANSEN

De Maag-, darm-, levergeneeskunde zoals ik die mag bedrijven vind ik een prachtvak. Als MDL-arts in het OLVG ziekenhuis in Amsterdam behandel en begeleid ik mensen met chronische ontstekingen van de darmen met complexere endoscopische behandelingen. Bij PoliDirect ligt de nadruk veel meer op het sociale aspect, hier heb ik heel direct contact met patiënten en huisartsen en dat maakt het voor mij extra persoonlijk. Ik ben opgeleid in het AMC en het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Internist dokter Job Juttmann
INTERNIST GE DR JOB JUTTMANN

Dr. Job Juttmann is bijna dertig jaar als internist verbonden geweest aan het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg met als aandachtsgebieden HIV, endocrinologie en Gastro-enterologie. Dr. Juttmann heeft ruim meer dan dertig jaar scopie ervaring.

Dokter Ronald Linskens
MDL-ARTS DR RONALD LINSKENS

Dokter Linskens is als MDL-arts verbonden aan het St Anna ziekenhuis in Geldrop en is hiervoor in verschillende academische centra zoals VU medisch centrum in Amsterdam als MDL-arts werkzaam geweest. Hij zal zich bij PoliDirect Tilburg vooral toeleggen op het uitvoeren van darmonderzoek t.b.v. het bevolkingonderzoek darmkanker.

Dokter Oosting
INTERNIST DRS PETER OOSTING

Dokter Peter Oosting heeft ruim geruime tijd gewerkt in het Waterland ziekenhuis te Purmerend en is als internist gespecialiseerd in maag -darm- lever geneeskunde.

Dokter Erik Rauws, MDL-arts
MDL-ARTS DR ERIK RAUWS

Dokter Rauws is opgeleid tot internist (Bronovo Den Haag) en heeft zich daarna gespecialiseerd tot maag-, darm-, leverarts (AMC). Is gepromoveerd op aspecten van Helicobacter pylori (“maag bacterie”) en is de rest van carrière werkzaam gebleven in het AMC. Beoefende het vak van MDL-arts in de volle breedte, inclusief de opleiding van assistenten. Het leuke van zijn vak vindt Rauws de combinatie van handvaardigheid en het contact met de patiënten. Als MDL-arts heb je patiënten met chronische ziekten, maar ook met kwaadaardige aandoeningen waarbij de diagnose stelling en behandeling hand in hand gaan. Elke patiënt is anders met zijn of haar specifieke probleem, die zo goed mogelijk dient te worden opgelost.

Dokter Annette van der Sluys - Veer, MDL-arts
MDL-ARTS DRS ANNETTE VAN DER SLUYS VEER

Als maag-, darm- en leverarts moet je zowel je hoofd als je handen gebruiken. Er is een enorme ontwikkeling geweest in de mogelijke behandelingen die we kunnen uitvoeren, en deze ontwikkelingen gaan nog steeds door. We kunnen tegenwoordig steeds meer patiënten helpen op een veel prettigere manier dan vroeger.

Dokter Susan Toebosch MDL-arts
MDL-ARTS DR SUSAN TOEBOSCH

Specialisatie: MDL-arts. Gestudeerd in Maastricht. Aandachtsgebied(en): Inflammatoire darmziekten, interventie-endoscopie. Werkzaam geweest in het Langeland ziekenhuis in Zoetermeer en het Laurentius ziekenhuis in Roermond.

Dokter van der Wal, endoscopist PoliDirect
INTERNIST DRS AUKE VAN DER WAL

Sinds 1979 geregistreerd als algemeen internist met aandachtsgebied voor endoscopie en maag-darm-lever aandoeningen. Opgeleid aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Werkzaam sinds 1979 in de regio Noord-Brabant in Dongemond- Theresia ziekenhuis in Raamsdonksveer, later het Amphia Pasteur ziekenhuis in Oosterhout. Momenteel bij PoliDirect werkzaam als endoscopist.

Dokter Wagtmans, arts PoliDirect
MDL-ARTS DR MARTIN WAGTMANS

Dokter Wagtmans heeft als MDL-arts in het Flevoziekenhuis in Almere en in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Dokter Wagtmans is als MDL -dokter gespecialiseerd in de Hepatologie en Endscopische maag- en darmonderzoek.

Cardiologie
DR. NICO BREULS

Informatie volgt.

Chirurgie
Foto Dokter Surya Biere, chirurg
CHIRURG SURYA BIERE

Dr. Biere heeft de opleiding tot chirurg verricht in het Zaans Medisch Centrum en VU medisch centrum. Zijn aandachtsgebieden zijn algemene chirurgie, darmchirurgie (gastro-intestinale chirurgie), kijkoperaties (laparoscopie) en proctologie. Gedurende zijn opleiding heeft hij naast zijn fulltime klinische taken promotieonderzoek verricht op het gebied van kijkoperaties voor slokdarmkanker. Dit resulteerde o.a. tot een publicatie in het toonaangevend medisch tijdschrift The Lancet. Al in het vierde jaar van zijn opleiding was hij als co-promotor betrokken bij de begeleiding en promotie van een promovendus eveneens op het gebied van kijkoperaties. In het contact met zijn patiënten vindt dr. Biere het belangrijk aandacht te hebben voor zowel de verwachtingen van de patiënt alsook voldoende ruimte te hebben voor goede communicatie over de diagnose en behandeling. Daarnaast betrekt hij zijn patiënten ook actief bij de beslissingen die juist hen aangaan.

Dermatologie
Dokter Martijn Meijs, dermatoloog PoliDirect
DERMATOLOOG DR. MARTIJN MEIJS

Dermatoloog Meijs is opgeleid in het AMC en werkt sinds jaren als dermatoloog in het BovenIJ ziekenhuis Amsterdam alwaar hij de afgelopen 10 jaar de vakgroep dermatologie samen met collega dermatoloog Piskin vorm gaf. Zijn specifieke interesse gebieden zijn de huidoncologie (huidkanker) en flebologie (spataderen). Maar voor dermatologie in de volle breedte kunt U bij hem terecht.
“Sinds 2017 werken wij als dermatologen van het BovenIJ ziekenhuis met veel plezier ook bij Polidirect. Door het werken in een kleinschaligere omgeving als Polidirect kun je de patient nog accurater bedienen in een prettige en gastvrije omgeving. Daarbij spreekt de gevarieerde bevolking met verschillende culturen in deze regio ons aan. De samenwerking met de vakgroep dermatologie van het BovenIJ ziekenhuis zorgt mede voor een volledig dermatologisch zorgaanbod van hoogwaardige kwaliteit.”

Foto dokter José van Ulsen, dermatoloog PoliDirect
DERMATOLOGE DR. JOSE VAN ULSEN

Na de opleiding tot dermatoloog in het Erasmus Universiteit, werkte Dr van Ulsen jarenlang in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Haar specialisme is haarziekten. Daarnaast is Jose van Ulsen door haar jarenlange ervaring ook zeer gedreven in de algemene dermatologie. U kunt bij dokter van Ulsen terecht op de locaties Ravenstein en Tilburg.

DERMATOLOGE DRS WILLEKE KAMPHOF

Dokter Kamphof is als Dermatoloog sinds 2006 werkzaam in verschillende ziekenhuizen waaronder Ziekenhuis Amstelland en Medisch Centrum Alkmaar. Zij heeft hier het vak Dermatologie uitgeoefend in de volle breedte. Daarbij hoort het behandelen van eczeem, acne, moedervlekken, haaruitval, nagelafwijkingen, huidkanker en spataderen. Daarnaast hoort dokter Kamphof tot de een der beste cosmetische dermatologen en heeft zij haar eigen praktijk voor rejuvenation behandelingen met o.a. Botox in Haarlem.

Gynaecologie
Dokter Daphne van der Pol, gynaecoloog PoliDirect
GYNAECOLOGE DRS DAPHNE VAN DER POL

Daphne van der Pol is algemeen gynaecoloog met als aandachtsgebieden verzakking en incontinentie en afwijkingen en klachten van de vulva. Dokter van der Pol deed haar opleiding in het St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen en het Catharina ziekenhuis in Eindhoven. Daarna werkte ze jarenlang in een algemeen ziekenhuis en is nu ook werkzaam bij een zelfstandig behandelcentrum in Maastricht. Haar voorkeur gaat nu uit naar het werken bij PoliDirect omdat hier daadwerkelijk meer tijd is voor de patient met meer persoonlijke aandacht en bovendien heel makkelijk overleg en goede samenwerking mogelijk is met de huisartsen.

Longgeneeskunde
Foto dokter Jennet de Groot, longarts PoliDirect
LONGARTS DR JENNET DE GROOT

Longgeneeskunde is een mooi en boeiend vak waarin tijd en aandacht voor de patient centraal staat. Goede samenwerking met huisartsen en specialisten van andere vakgebieden maakt het vak extra leuk en interessant. We leren veel van elkaar. Klachten van de luchtwegen hebben veel impact op het dagelijks functioneren en derhalve moet diagnostiek en behandeling snel en efficient plaatsvinden. Ik ben opgeleid tot longarts in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en Tilburg en daarna langdurig werkzaam geweest in de regio Barcelona. Tevens was ik daar consulent voor de ANWB/SOS alarmcentrale. Het wonen en werken, samen met mijn gezin, in een andere cultuur heeft mijn blik op de hedendaagse gezondheidszorg verrijkt en veel ervaring meegegeven om nu als longarts te werken voor PoliDirect. Naast de aandachtsgebieden astma/allergie en COPD, ben ik algemeen longarts en vind ik het altijd weer een mooie uitdaging om een probleem van de luchtwegen te ontrafelen en tot een diagnose en behandelplan te komen. Omdat preventieve geneeskunde steeds meer een rol gaat spelen binnen onze maatschappij zal ook bij PoliDirect door de longartsen hierop worden geanticipeerd.

LONGARTS DR JAN WILLEM VAN DEN BERG

Jan Willem van den Berg (1964) is opgegroeid in Den Haag. Na de studie geneeskunde in Leiden werd hij opgeleid tot longarts in Heerlen. De eerste jaren na zijn registratie als longarts, 20 jaar geleden, heeft op de afdeling longtransplantatie van het UMCG gewerkt. Sinds 17 jaar werkt hij in de Isala klinieken in Zwolle. In 2004 richtte hij de eerste hoestpoli van Nederland op. Zijn aandachtsgebieden zijn dan ook chronische hoest en daarnaast COPD en astma.

Pijnpoli
ANESTHESIOLOGE DR ANNICK ROYAKKERS
Omdat ik het langduriger contact met een patiënt miste, ben ik me verder gaan specialiseren tot pijnspecialist. Een band opbouwen en samen met de patiënt
werken aan een duidelijk behandeldoel is wat mij betreft een van de belangrijkste aspecten van mijn werk. Coaching en begeleiding is tijdens mijn gesprekken en behandelingen dan ook een wederkerend fenomeen. Ik merk dat ik dan ook echt het verschil kan maken. De samenwerking met huisartsen en andere specialisten is hierin essentieel.
Urologie
DR ANDRE VIDDELEER

informatie volgt nog.

Start typing and press Enter to search