Persbericht: Jubileum PoliDirect

Persbericht 19 juli 2022

PoliDirect in tien jaar uitgegroeid tot niet weg te denken zorgpartner

PoliDirect is antwoord op grootste zorguitdaging: wegwerken wachtlijsten door meer efficiency

Dit jaar viert zelfstandig behandelcentrum PoliDirect haar 10-jarig jubileum. Inmiddels is PoliDirect gegroeid van één naar 15 locaties en niet meer weg te denken. Deze groei zet naar verwachting alleen maar door de komende jaren. Directeuren Auke van der Wal, Olivier Mensonides en Jeroen Jansen zien dat PoliDirect voorziet in een behoefte die alleen maar groter lijkt te worden: kortere wachttijden en meer efficiency in de zorg. “Wij denken dat PoliDirect het antwoord op de zorgvraag van de toekomst is”.

Patiënten beoordelen PoliDirect met een 9,4
Auke van der Wal: “We zijn in 2012 gestart met als doel een oplossing te bieden voor de lange wachttijden in de zorg, vooral op het gebied van maag-, darm- en leverziekten (MDL-ziekten). Inmiddels hebben we onze specialismen flink uitgebreid met onder andere cardiologie, chirurgie en dermatologie. We zien 24.000 patiënten op jaarbasis en werken met 250 collega’s aan het leveren van laagdrempelige planbare zorg. Bij PoliDirect kan een patiënt terecht voor poliklinisch onderzoeken of behandelingen, gelijk aan die in de ziekenhuizen . PoliDirect biedt die zorg in kleinschalige klinieken op meer dan 15 plekken in Nederland. Allemaal makkelijk bereikbaar voor patiënten. Van der Wal: “We zetten de patiënten centraal door zoveel mogelijk behandelingen in één keer in te plannen en efficiënt te werken. Zo blijft er meer tijd over voor de patiënt. Ook onze nazorg vinden we belangrijk. Dit zien we direct terug in onze waarderingscijfers. Die liggen ontzettend hoog. Patiënten beoordelen onze zorg gemiddeld met een 9,4 op Zorgkaart Nederland en daar zijn we trots op.”

Tussen huisarts en ziekenhuis in
Directeur Jeroen Jansen is werkzaam als MDL-specialist bij PoliDirect en bij het OLVG. “Die combinatie is voor mij het beste van twee werelden. Niet alleen voor mij maar voor de hele zorgsector. Ik zie het namelijk zo. Een ziekenhuis voorziet je van hulp bij de urgente en complexe zorgvragen en is er voor patiënten met een verhoogd risico, waarvoor intensieve nazorg nodig is. Alle overige planbare zorg wordt gedaan bij een zelfstandige kliniek als PoliDirect. Daarmee kunnen we ziekenhuizen enorm ontlasten. Ik zie hier dé oplossing voor zowel het terugbrengen van de wachtlijsten in de zorg als de hoge zorgkosten in ons land. Dit vraagt om een goede samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen. Dan kunnen we de patiënt helpen waar dat het beste kan. Het zou een enorme stap voorwaarts zijn voor de zorgsector als geheel – als we hier veel meer gebruik van maken.”

PoliDirect opent de komende jaren meer klinieken
Inmiddels zijn er meer dan 15 PoliDirect locaties en Olivier Mensonides weet dat er meer gaan volgen. “We zien dat de vraag naar zorg in heel Nederland stijgt en de wachtlijsten oplopen. Vanaf onze start is het ons doel om hier een oplossing voor te bieden. We hebben ons werk zo efficiënt mogelijk ingericht, altijd met de patiënt voor ogen. De zorg die we aanbieden is heel goed schaalbaar. We kunnen daarom relatief gemakkelijk onze nieuwe klinieken openen, we weten precies waar we op moeten letten bij de inrichting van de werkprocessen. Zien we dat de vraag toeneemt? Dan zorgen we bij PoliDirect voor bijvoorbeeld een extra avondopening of kun je op zaterdag bij ons terecht. Merken we dat er behoefte is aan specialismes die we nog niet aanbieden? Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn om ook dat specialisme toe te voegen aan onze werkzaamheden. Hierbij zoeken we echt de samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen om zo de patiënt goed te kunnen helpen.”

Over PoliDirect
Polidirect is een zelfstandige zorgaanbieder welke voorziet in laagcomplexe planbare poliklinische zorg met meer dan 15 Klinieken in Nederland. PoliDirect is gecertificeerd en aangesloten bij de ZKN en ziet op het gebied van Bevolkingsonderzoek darmkanker de meeste patiënten in Nederland. PoliDirect heeft met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt, waarmee de verleende zorg binnen het verzekerde pakket valt. Bij PoliDirect staat de patiënt centraal. Door betrokkenheid, persoonlijke aandacht en efficiency verlenen wij gerichte, planbare zorg met korte wachttijden voor iedereen dichtbij. Dit noemen wij de zorg van morgen.

In het kader van ons 10-jarig jubileum is bovenstaand persbericht opgesteld. Wil je meer verhalen lezen? Klik dan hier om naar het overzicht ‘nieuws en verhalen’ te gaan.

Foto: rdvfotografie

Start typing and press Enter to search