IBD Poli bij PoliDirect in Amsterdam West en Alkmaar

We zijn verheugd om aan te kondigen dat PoliDirect per vandaag een speciale polikliniek voor Inflammatory Bowel Disease (IBD) zal openen op onze vestigingen in Amsterdam en Alkmaar.

IBD is een chronische ontsteking van de darmen die gepaard gaat met een breed scala aan symptomen, waaronder buikpijn, diarree, verminderde eetlust, gewichtsverlies en vermoeidheid. De twee meest voorkomende vormen van IBD zijn de Ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa.

Bij PoliDirect begrijpen we de uitdagingen waarmee patiënten met een chronische aandoening zoals IBD worden geconfronteerd. Daarom bieden we gespecialiseerde poliklinische zorg, medicatie en behandelingen aan, allemaal met de focus op veiligheid, vriendelijkheid en efficiëntie. Naast de medicamenteuze behandeling van uw darmontsteking, kunnen wij u begeleiden bij vragen over dieet, werk, sporten, reizen, zwangerschap, seksualiteit, vermoeidheid en mentale gezondheid.

 

Hoe kunnen huisartsen verwijzen?

Huisartsen kunnen patiënten met verdenking op IBD of reeds gediagnosticeerde IBD verwijzen via ZorgDomein, met de volgende verwijsindicaties:

  1. Verdenking IBD (buikpijn en/of diarree met verhoogd calprotectine (>100))
  2. Patiënten met reeds gediagnosticeerde IBD

Bij uitzondering: Patiënten onder behandeling met immunosuppressiva of biologicals kunnen helaas niet worden doorverwezen naar onze IBD polikliniek.

 

Wat kunt u verder verwachten van onze IBD poli?

– Professionele zorg in een kleinschalige en persoonlijke setting

– Toegang tot een deskundig medisch behandelteam van MDL artsen en een verpleegkundig specialist

– Laagdrempelig contact met een vast aanspreekpunt

Bij PoliDirect streven we ernaar om het leven van onze patiënten te verbeteren door hoogwaardige zorg te bieden die snel, toegankelijk en ondersteunend is.

 

Heeft u vragen over onze IBD poli of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via IBDpoli@polidirect.nl

Start typing and press Enter to search