Dermatologie

Bij PoliDirect kunt u terecht voor een of meerdere consulten bij een van onze dermatologen. We bieden zowel verzekerde als onverzekerde dermatologische zorg op onze vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, IJburg en Tilburg. Hieronder kunt u lezen welke klachten wij onder andere behandelen, wat onze wachttijden zijn en welke dermatologen bij ons werken.

Bij de meeste dermatologische klachten kunt u zich naar PoliDirect laten verwijzen door uw huisarts. Bent u naar onze dermatoloog verwezen? Maak een afspraak voor het eerste consult.

Wat is dermatologie?

De huid is een van onze grootste organen met belangrijke functies voor zowel onze gezondheid als ons uiterlijk. Het specialisme dermatologie houdt zich bezig met het herkennen en behandeling van huidziekten. Bij de dermatoloog kunt u terecht met aandoeningen aan uw huid, nagels, haar.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Iedereen heeft weleens aandoeningen aan de huid. Vaak zijn deze onschuldig, soms kan deze zich echter ook verder ontwikkelen en gevolgen hebben voor uw gezondheid. Bij een huidziekte of dermatologische aandoening biedt een bezoek aan onze dermatoloog uitkomst. De meeste huidziekten kunnen goed en relatief snel bij PoliDirect worden behandeld.

U kunt o.a. terecht voor de volgende huidaandoeningen:

 • Acne
 • Basaalcelcarcinoom
 • Constitutioneel eczeem
 • Eczeem
 • Genitale wratten
 • Huidkanker
 • Huidallergie
 • Melanoom
 • Moedervlekken
 • Overmatig zweten
 • Ouderdomsvlekken
 • Rosacea
 • SOA’s (geslachtsziekten)
 • Vitiligo
 • Wratten
 • Zonbeschadigingen

Hoe werkt het?

Zodra u naar onze dermatoloog bent verwezen, plannen we een afspraak voor een eerste consult in. Voor deze afspraak ontvangt u een digitale voorlichting ter voorbereiding op de eerste afspraak. Tijdens dit eerste consult wordt een diagnose gesteld door de dermatoloog en een eventuele behandeling besproken. Indien een behandeling of verrichting nodig is, zal dit in een vervolgafspraak plaatsvinden.

Onverzekerde dermatologische behandelingen

PoliDirect is van mening dat ook onverzekerde dermatologie bereikbaar moet zijn voor iedereen. Om deze reden hanteren wij de scherpste tarieven van Nederland en bieden wij u de mogelijkheid de behandelingen in termijnen af te betalen.

Hier vindt u de tarieven voor dermatologische behandelingen, die niet onder de basisverzekering vallen.

Onze dermatologen*

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn 28 februari 2024

Actuele wachttijd IJburg 835
Dermatologie

16 kalenderdagen

Actuele wachttijd Amsterdam Noord
Dermatologie
30 kalenderdagen
Actuele wachttijd Amsterdam West
Dermatologie

2 kalenderdagen

Hoe berekenen we de wachttijd?

Het gaat bij ons om een actuele, gemiddelde wachttijd. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste bezoek aan de polikliniek of het moment van toepassing van een diagnostiek. De wachttijden worden maandelijks geüpdatet. Dit betekent dat we tussen de eerste en de tiende van elke maand kijken wat de wachttijden per kliniek en per specialisme zijn. De wachttijden worden hieronder vermeld in kalenderdagen.

De actuele wachttijden kunnen uiteraard door onvoorziene omstandigheden in werkelijkheid afwijken. Er kunnen daarom ook geen rechten worden ontleend aan onderstaande gegevens.

Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect IJburg
PoliDirect IJburg

IJburglaan 955
1087EN IJburg

PoliDirect Amsterdam Noord
PoliDirect Amsterdam Noord

Nieuwendammerstraat 2a
1023AD Amsterdam

PoliDirect Amsterdam West
PoliDirect Amsterdam West

Burgemeester Roellstraat 24-26
1064BP Amsterdam

Start typing and press Enter to search