Over PoliDirect

Wie zijn we en wat doen we?

PoliDirect is een onafhankelijke zorgaanbieder en een door het ministerie van VWS erkende instelling van tweedelijns medisch specialistische zorg. In 2012 zijn wij gestart met als doel een oplossing te bieden voor de lange wachttijden in de zorg, vooral op het gebied van maag-, darm- en leverziekten (MDL-ziekten). We werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio.

U kunt ons al op meerdere plekken in Nederland vinden en we blijven groeien. Bekijk hier waar u allemaal bij ons terecht kunt.

Inmiddels hebben wij ons aanbod aan specialismen al uitgebreid met onder andere cardiologie, chirurgie, gynaecologie en radiologie. Let wel: niet alle specialismen zijn op alle locaties aanwezig. Bekijk onze specialismepagina om te zien voor welke zorg u waar bij ons terecht kunt.

Veilig en comfortabel

Bij PoliDirect staan kwaliteit van de behandeling, klantvriendelijkheid en servicegerichtheid centraal. Wij bieden dezelfde hoogwaardige, kwalitatieve zorg als in het ziekenhuis. Bij PoliDirect werken medisch specialisten die hun sporen hebben verdiend in het ziekenhuis en voldoening halen uit persoonlijke patiëntenzorg. De patiënt staat bij ons, in alles wat wij doen, centraal.

top-2019-420x300px
top-2021-420x300px
top-2020-420x300px
top-2022-420x300px3cdd4306135b8618f3d9c4463959ebf5cee8aa639b5122e562f74dd1d4d1a3ae

Verzekerde zorg, net zoals in het ziekenhuis

Voor verzekerde zorg kunt u bij PoliDirect uitsluitend terecht met een verwijzing van een arts. Net zoals in het ziekenhuis heeft PoliDirect met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van behandelingen en onderzoeken bij PoliDirect. U kunt bij ons terecht met iedere verzekeringspolis en krijgt buiten het wettelijk verplichte eigen risico geen rekening voor een eigen bijdrage. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op onze pagina over de verzekerde en onverzekerde zorg.

zkn-keurmerk-logo-orgineel-witte-achtergrond-5eea0b9f9f2b7868417632

Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor medisch specialistische zorg van hoge kwaliteit, korte wachttijden en uitstekende service en nazorg waar úw gezondheid centraal staat.

Heeft u een klacht?

Uw klacht kunt u op onze klachtenpagina kwijt.

Wilt u weten hoe het beleid van PoliDirect is met betrekking tot reanimeren?

Bekijk dan ons reanimatiebeleid hier.

Hoe het werkt

Stap 1

Zorg dat u een verwijzing heeft van uw huisarts. Bij PoliDirect kunt u voor verzekerde zorg, uitsluitend terecht met een verwijzing.

U hoeft niets te doen, we bellen u binnen 3 werkdagen. 

Stap 2

Zijn de 3 werkdagen verstreken en bent u nog niet gebeld? Of heeft u geen verwijzing van uw huisarts?
Vul het contactformulier in. U krijgt op werkdagen binnen 3 werkdagen reactie.  

Stap 3

U krijgt een intake. Dit kan bij PoliDirect ook online via e-mail. Heeft u een intakegesprek of consult op de locatie? Neem dan uw identificatie, zorgverzekeringspas en AMO (Actueel Medicatie Overzicht) mee.

Stap 4

Na de intake is het tijd voor het consult, onderzoek of de behandeling. Afhankelijk van het specialisme is deze afspraak bij stap 2 al gemaakt.

Stap 5

Bij uw eerste bezoek krijgt u toegang tot de PGO, uw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Hierin krijgt u direct inzicht in uw dossier, afspraken, verslagen en andere documenten.

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Waarom een bevolkingsonderzoek darmkanker?

Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Het bevolkingsonderzoek kan op langere termijn jaarlijks 2.400 sterfgevallen aan darmkanker helpen voorkomen.

Hoe werkt het?

Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of er bloed in uw ontlasting zit. Omdat dit vaak niet goed te zien is met het blote oog wordt een klein beetje van uw poep onderzocht in het laboratorium. U kunt de test thuis uitvoeren en deze per post opsturen middels een retourenvelop. Als uit de uitkomst blijkt dat er sporen van bloed in de ontlasting zitten dan wordt u uitgenodigd voor een darmonderzoek.

U hoeft geen afspraak te maken.

PoliDirect is één van de centra die geselecteerd en gecertificeerd zijn door het RIVM om de darmonderzoeken uit te voeren. Is er bij het bevolkingsonderzoek bloed gevonden in uw ontlasting? Dan krijgt u een uitnodiging voor het maken van een afspraak voor een darmonderzoek. In de uitslagbrief staat het nummer wat u hiervoor kunt bellen. Bij het maken van de afspraak wordt op basis van het aantal te reizen kilometers een centrum aan u voorgesteld. Dit kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis maar u bent vrij om zelf te kiezen voor PoliDirect als dit voor u beter uitkomt.

Logo Bevolkingsonderzoek

Kijk voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.


Informatielijn darmkanker

Bevolkingsonderzoek Zuid
T: 088 000 1322

Bevolkingsonderzoek Midden – West
T: 088 266 9000

Bevolkingsonderzoek Oost
T: 088 118 6300

De informatielijn is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Wetenschap en PoliDirect

We zetten ons graag in voor de wetenschap in de zorg. Door deel te nemen aan wetenschappelijke onderzoeken steunen we de ontwikkelingen en verbeteringen in de zorg. Hieronder leest u waar we ons zoal mee bezig houden.

Wat betekent de Nederlandse Kankerregistratie voor u?

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) is een landelijke databank met betrouwbare gegevens van alle patiënten met kanker. Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) beheert deze databank. In de folder Registratie van kanker leest u waarom gegevens over kanker worden vastgelegd. Hierin staat ook beschreven wat de rechten zijn van patiënten en de voorwaarden en plichten van IKNL voor [...]

Start nieuwe IBD poli van PoliDirect

Vanaf vrijdag 3 februari is het zover: op de locaties PoliDirect Alkmaar en Polidirect Amsterdam West start onze IBD-poli. Verpleegkundig specialist Kelly Vlaar zal hier patiënten met chronische darmontstekingen begeleiden. Wat is IBD? IBD is de Engelse afkorting van Inflammatory Bowel Disease: inflammatoire (ontstekingsachtige) darmziekten. Het betreft hier vooral chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal, zoals […]

Zinnige zorg bij dyspepsie: hoe en wat?

Zinnige zorg bij dyspepsie: hoe en wat? Veel patiënten met dyspeptische klachten (maagklachten) krijgen een verwijzing voor een gastroscopie (maagonderzoek), terwijl die lang niet altijd iets oplevert. "De kunst is om in te schatten bij welke patiënten een gastroscopie een uitkomst biedt en bij welke niet", aldus dr. van Milligen de Wit, MDL-arts. Een lastige! [...]

Impact coronapandemie op Maag, Darm en Leverzorg

Artikel 1 september 2022 De coronapandemie heeft een grote impact gehad op de zorg voor patiënten met MDL-aandoeningen. Dit staat in een NZa rapportage waarin de gevolgen van corona voor maag-, darm en leverziekten (MDL) in beeld zijn gebracht. Mariëtte van Nes (focusmanager MDL bij PoliDirect) benadrukt dat aandacht nodig is voor mensen bij wie [...]

Persbericht: Samenwerking St. Antonius en PoliDirect

Persbericht 1 september 2022 Samenwerking St. Antonius en PoliDirect houdt zorg voor patiënten met huidaandoening toegankelijk Spreekuur dermatologie vanaf 6 september van start Vanaf 6 september 2022 gaan het St. Antonius Ziekenhuis en PoliDirect, in een proef, samenwerken op het gebied van Dermatologie. Vanaf deze datum starten dermatologen van het St. Antonius een spreekuur in [...]

Persbericht: Jubileum PoliDirect

Persbericht 19 juli 2022 PoliDirect in tien jaar uitgegroeid tot niet weg te denken zorgpartner PoliDirect is antwoord op grootste zorguitdaging: wegwerken wachtlijsten door meer efficiency Dit jaar viert zelfstandig behandelcentrum PoliDirect haar 10-jarig jubileum. Inmiddels is PoliDirect gegroeid van één naar 15 locaties en niet meer weg te denken. Deze groei zet naar verwachting [...]

Start typing and press Enter to search