Over PoliDirect
Wie zijn we en wat doen we?
PoliDirect is een onafhankelijke zorgaanbieder en een door het ministerie van VWS erkende instelling van tweedelijns medisch specialistische zorg. In 2012 zijn wij gestart met als doel een oplossing te bieden voor de lange wachttijden in de zorg, vooral op het gebied van maag-, darm- en leverziekten (MDL-ziekten). We werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio.
U kunt ons al op meerdere plekken in Nederland vinden en we blijven groeien. Bekijk hier waar u allemaal bij ons terecht kunt.
Inmiddels hebben wij ons aanbod aan specialismen al uitgebreid met onder andere cardiologie, chirurgie, gynaecologie en radiologie. Let wel: niet alle specialismen zijn op alle locaties aanwezig. Bekijk onze specialismepagina om te zien voor welke zorg u waar bij ons terecht kunt.
Veilig en comfortabel
Bij PoliDirect staan kwaliteit van de behandeling, klantvriendelijkheid en servicegerichtheid centraal. Wij bieden dezelfde hoogwaardige, kwalitatieve zorg als in het ziekenhuis. Bij PoliDirect werken medisch specialisten die hun sporen hebben verdiend in het ziekenhuis en voldoening halen uit persoonlijke patiëntenzorg. De patiënt staat bij ons, in alles wat wij doen, centraal.
Verzekerde zorg, net zoals in het ziekenhuis
Voor verzekerde zorg kunt u bij PoliDirect uitsluitend terecht met een verwijzing van een arts. Net zoals in het ziekenhuis heeft PoliDirect met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van behandelingen en onderzoeken bij PoliDirect. U kunt bij ons terecht met iedere verzekeringspolis en krijgt buiten het wettelijk verplichte eigen risico geen rekening voor een eigen bijdrage. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op onze pagina over de verzekerde en onverzekerde zorg.
Klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor medisch specialistische zorg van hoge kwaliteit, korte wachttijden en uitstekende service en nazorg waar úw gezondheid centraal staat.
Heeft u een klacht?
Uw klacht kunt u op onze klachtenpagina kwijt.
Wilt u weten hoe het beleid van PoliDirect is met betrekking tot reanimeren?
Hoe het werkt
Stap 1
Zorg dat u een verwijzing heeft van uw huisarts. Bij PoliDirect kunt u voor verzekerde zorg, uitsluitend terecht met een verwijzing.
U hoeft niets te doen, we bellen u binnen 3 werkdagen.
Stap 2
Zijn de 3 werkdagen verstreken en bent u nog niet gebeld? Of heeft u geen verwijzing van uw huisarts?
Vul het contactformulier in. U krijgt op werkdagen binnen 3 werkdagen reactie.
Stap 3
U krijgt een intake. Dit kan bij PoliDirect ook online via e-mail. Heeft u een intakegesprek of consult op de locatie? Neem dan uw identificatie, zorgverzekeringspas en AMO (Actueel Medicatie Overzicht) mee.
Stap 4
Na de intake is het tijd voor het consult, onderzoek of de behandeling. Afhankelijk van het specialisme is deze afspraak bij stap 2 al gemaakt.
Stap 5
Bij uw eerste bezoek krijgt u toegang tot de PGO, uw Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Hierin krijgt u direct inzicht in uw dossier, afspraken, verslagen en andere documenten.
Bevolkingsonderzoek darmkanker
Waarom een bevolkingsonderzoek darmkanker?
Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Het bevolkingsonderzoek kan op langere termijn jaarlijks 2.400 sterfgevallen aan darmkanker helpen voorkomen.
Hoe werkt het?
Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of er bloed in uw ontlasting zit. Omdat dit vaak niet goed te zien is met het blote oog wordt een klein beetje van uw poep onderzocht in het laboratorium. U kunt de test thuis uitvoeren en deze per post opsturen middels een retourenvelop. Als uit de uitkomst blijkt dat er sporen van bloed in de ontlasting zitten dan wordt u uitgenodigd voor een darmonderzoek.
U hoeft geen afspraak te maken.
PoliDirect is één van de centra die geselecteerd en gecertificeerd zijn door het RIVM om de darmonderzoeken uit te voeren. Is er bij het bevolkingsonderzoek bloed gevonden in uw ontlasting? Dan krijgt u een uitnodiging voor het maken van een afspraak voor een darmonderzoek. In de uitslagbrief staat het nummer wat u hiervoor kunt bellen. Bij het maken van de afspraak wordt op basis van het aantal te reizen kilometers een centrum aan u voorgesteld. Dit kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis maar u bent vrij om zelf te kiezen voor PoliDirect als dit voor u beter uitkomt.
Kijk voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker op de website van Bevolkingsonderzoek Nederland.
Informatielijn darmkanker
Bevolkingsonderzoek Zuid
T: 088 000 1322
Bevolkingsonderzoek Midden – West
T: 088 266 9000
Bevolkingsonderzoek Oost
T: 088 118 6300
De informatielijn is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur