Over PoliDirect

Wie zijn we en wat doen we?

PoliDirect is een onafhankelijke zorgaanbieder en een door het ministerie van VWS erkende instelling van tweedelijns medisch specialistische zorg. In 2012 zijn wij gestart met als doel een oplossing te bieden voor de lange wachttijden in de zorg, vooral op het gebied van maag-, darm- en leverziekten (MDL-ziekten). We werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio.

U kunt ons al op meerdere plekken in Nederland vinden en we blijven groeien. Bekijk hier waar u allemaal bij ons terecht kunt.

Inmiddels hebben wij ons aanbod aan specialismen al uitgebreid met onder andere cardiologie, chirurgie, dermatologie, gynaecologie, longgeneeskunde, pijnpoli, radiologie en urologie. Let wel: niet alle specialismen zijn op alle locaties aanwezig. Bekijk onze specialismepagina om te zien voor welke zorg u waar bij ons terecht kunt.

Veilig en comfortabel

Bij PoliDirect staan kwaliteit van de behandeling, klantvriendelijkheid en servicegerichtheid centraal. Wij bieden dezelfde hoogwaardige, kwalitatieve zorg als in het ziekenhuis. Bij PoliDirect werken medisch specialisten die hun sporen hebben verdiend in het ziekenhuis en voldoening halen uit persoonlijke patiëntenzorg. De patiënt staat bij ons, in alles wat wij doen, centraal.

Verzekerde zorg, net zoals in het ziekenhuis

Voor verzekerde zorg kunt u bij PoliDirect uitsluitend terecht met een verwijzing van een arts. Net zoals in het ziekenhuis heeft PoliDirect met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van behandelingen en onderzoeken bij PoliDirect. U kunt bij ons terecht met iedere verzekeringspolis en krijgt buiten het wettelijk verplichte eigen risico geen rekening voor een eigen bijdrage. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op onze pagina over de verzekerde en onverzekerde zorg.

Heeft u een klacht?

Uw klacht kunt u op onze klachtenpagina kwijt.

Wilt u weten hoe het beleid van PoliDirect is met betrekking tot reanimeren?

Bekijk dan ons reanimatiebeleid hier.

Hoe het werkt

Stap 1

Zorg dat u een verwijzing heeft van uw huisarts. Bij PoliDirect kunt u voor verzekerde zorg, uitsluitend terecht met een verwijzing.

Stap 2

Na de verwijzing kunt u bellen met onze planning: 085-9020080. Zorg dat u uw geboortedatum en BSN-nummer bij de hand heeft.

Stap 3

U krijgt een intake. Dit kan bij PoliDirect ook online, via de e-mail! Heeft u een intakegesprek of consult op de locatie? Neem dan uw identificatie, zorgverzekeringspas en AMO (Actueel Medicatie Overzicht) mee.

Stap 4

Na de intake is het tijd voor het consult, onderzoek of de behandeling. Afhankelijk van het specialisme is deze afspraak bij stap 2 al gemaakt.

Stap 5

Bij uw eerste bezoek aan een van onze klinieken krijgt u toegang tot het wellbee patiëntenportaal, uw persoonlijke gezondheidsomgeving. Hierin krijgt u direct inzicht in uw dossier, afspraken, verslagen en andere documenten.

PoliDirect is er ook voor het bevolkingsonderzoek darmkanker

Waarom een bevolkingsonderzoek darmkanker?

Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar. Het bevolkingsonderzoek kan op langere termijn jaarlijks 2.400 sterfgevallen aan darmkanker helpen voorkomen.

Hoe werkt het?

Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of er bloed in uw ontlasting zit. Omdat dit vaak niet goed te zien is met het blote oog wordt een klein beetje van uw poep onderzocht in het laboratorium. U kunt de test thuis uitvoeren en deze per post opsturen middels een retourenvelop. Als uit de uitkomst blijkt dat er sporen van bloed in de ontlasting zitten dan wordt u uitgenodigd voor een darmonderzoek.

U hoeft geen afspraak te maken.

PoliDirect is één van de centra die geselecteerd en gecertificeerd zijn om de darmonderzoeken uit te voeren. Is er bij het bevolkingsonderzoek bloed gevonden in uw ontlasting? Dan krijgt u een uitnodiging voor het maken van een afspraak voor een darmonderzoek. In de uitslagbrief staat het nummer wat u hiervoor kunt bellen. Bij het maken van de afspraak wordt op basis van het aantal te reizen kilometers een centrum aan u voorgesteld. Dit kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis maar u bent vrij om zelf te kiezen voor PoliDirect als dit voor u beter uitkomt.

Logo Bevolkingsonderzoek

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker kunt u contact opnemen met:

Informatielijn darmkanker
Bevolkingsonderzoek Zuid
T: 088 00 01 333
E: darmkanker@bevolkingsonderzoekzuid.nl

De informatielijn is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

De locaties van PoliDirect

PoliDirect Alkmaar
PoliDirect Alkmaar

James Wattstraat 10-B
1817 DC Alkmaar

PoliDirect Breda
PoliDirect Breda

Langendijk 25
4819 ET Breda

PoliDirect Eindhoven
PoliDirect Eindhoven

Hugo de Grootplein 1a
5652 LJ Eindhoven

PoliDirect Goor
PoliDirect Goor

Hengevelderstraat 36
7471 CH Goor

PoliDirect Haarlem
PoliDirect Haarlem

Richard Holkade 14
2033 PZ Haarlem

PoliDirect Tilburg
PoliDirect Tilburg

Prinsenhoeven 44
5017 GC Tilburg

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

PoliDirect Ridderkerk
PoliDirect Ridderkerk

Jan Luykenstraat 8h
2985 BV Ridderkerk

PoliDirect Sliedrecht
PoliDirect Sliedrecht

Stationspark 401
3364 DA Sliedrecht

PoliDirect IJburg
PoliDirect IJburg

IJburglaan 955
1087 EN Amsterdam

PoliDirect Oisterwijk
PoliDirect Oisterwijk

Buitenpoli PoliDirect Tilburg
Moergestelseweg 32H
5062JW Oisterwijk

PoliDirect Empel
PoliDirect Empel

Buitenpoli PoliDirect Ravenstein
Pastoor Verhoevenstraat 31
5236AZ 's-Hertogenbosch

Start typing and press Enter to search