Persbericht: Samenwerking St. Antonius en PoliDirect

Persbericht 1 september 2022

Samenwerking St. Antonius en PoliDirect houdt zorg voor patiënten met huidaandoening toegankelijk

Spreekuur dermatologie vanaf 6 september van start

Vanaf 6 september 2022 gaan het St. Antonius Ziekenhuis en PoliDirect, in een proef, samenwerken op het gebied van Dermatologie. Vanaf deze datum starten dermatologen van het St. Antonius een spreekuur in de zelfstandige kliniek van PoliDirect in Nieuwegein. Patiënten kunnen dan voor bepaalde huidaandoeningen met een relatief eenvoudige behandelingen en onderzoek bij de zelfstandige kliniek terecht. Deze samenwerking houdt de zorg voor patiënten met huidaandoeningen toegankelijk.

Zorg anders organiseren
“We zijn heel trots op deze samenwerking. En heel blij dat we dit kunnen organiseren voor patiënten”, zegt Jolijn Hermsen, focusmanager dermatologie bij PoliDirect. We zijn al langer in gesprek met het ziekenhuis en hebben samen gekeken hoe we de dermatologische zorg kunnen verbeteren en voor de toekomst toegankelijk en betaalbaar kunnen houden.
“Wij zien deze samenwerking als een volgende stap in het anders organiseren van ons zorgaanbod ” vult Madelon Jebbink aan, manager van de maatschap dermatologen in het St. Antonius. Jebbink: “Onze patiënten krijgen dezelfde specialistische zorg, alleen op een andere plek. Relatief eenvoudige aandoeningen zoals acne en verruca, kunnen we bij PoliDirect behandelen en het de aandacht geven die het nodig heeft. In het ziekenhuis ontstaat door deze verschuiving ruimte voor bijvoorbeeld patiënten met huidkanker”, stelt ze.

Juiste zorg op de juiste plek
Met de huidige ontwikkelingen van een stijgende zorgvraag door (kwetsbare) ouderen en een blijvend tekort aan zorgprofessionals, kan het ziekenhuis in de toekomst onmogelijk alle zorg blijven bieden die het nu biedt. “Daarom maken we keuzes, vertelt Jebbink: welke zorg kan het beste in het ziekenhuis gegeven worden en welke zorg kunnen we anders organiseren. Zodanig dat we zoveel mogelijk patiënten kunnen helpen zonder dat het extra zorgkosten met zich meebrengt. Voor complexe specialistische zorg is het ziekenhuis de juiste plek en voor minder complexe, planbare zorg kan een patiënt ook goed bij een zelfstandige kliniek terecht..”

Toegankelijk en betaalbaar
Hermsen en Jebbink: “Samenwerking is essentieel om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. En dit is een mooie eerste stap”. PoliDirect werkt als zelfstandige kliniek hard om dergelijke samenwerkingen op meerdere plekken in Nederland te starten en ziet dit als oplossing voor de opgelopen zorgdruk en zorgkosten in Nederland. Ook de branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) waar PoliDirect bij is aangesloten, pleit voor “zorg op de juiste plek”.

Vanaf 6 september start het spreekuur dermatologie, voor 1 dagdeel per week, bij de PoliDirect Kliniek in Nieuwegein, Weverstedehof 6. Patiënten kunnen na verwijzing door de huisarts, rechtstreeks een afspraak maken bij PoliDirect.

Start typing and press Enter to search