Radiologie

Bij Polidirect Radiologie wordt het inwendige van de patiënt bekeken. De afdeling Radiologie heette vroeger de Röntgenafdeling.

Het onderzoek

De radioloog of een radiologisch laborant maakt beelden met röntgenstraling of met geluidsgolven (echografie). De radioloog bekijkt deze beelden. Hierna schrijft de radioloog in een brief aan uw huisarts of specialist wat de resultaten zijn van het onderzoek. Uw (huis)arts gebruikt de uitslagen van een radiologisch onderzoek meestal om een diagnose te stellen. Soms kan de radioloog u ook meteen behandelen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn per 21 maart 2023:

Actuele wachttijd Sliedrecht
Radiologie

1 kalenderdag

Actuele wachttijd Ridderkerk
Radiologie

1 kalenderdag

Bovenstaande wachttijd geldt alleen voor de echo-afspraken. Voor de het maken van een röntgenfoto kunt u vaak op dezelfde dag al terecht, op inloop of via een afspraak.

De wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Ridderkerk
PoliDirect Ridderkerk

Jan Luykenstraat 8h
2985 BV Ridderkerk

PoliDirect Sliedrecht
PoliDirect Sliedrecht

Stationspark 401
3364 DA Sliedrecht

HDC PoliDirect Dordrecht
HDC PoliDirect Dordrecht

Spirea 11
3317 JP Dordrecht

Start typing and press Enter to search