Radiologie

Bij Polidirect Radiologie wordt het inwendige van de patiënt bekeken. De afdeling Radiologie heette vroeger de Röntgenafdeling.

Het onderzoek

De radioloog of een radiologisch laborant maakt beelden met röntgenstraling of met geluidsgolven (echografie). De radioloog bekijkt deze beelden. Hierna schrijft de radioloog in een brief aan uw huisarts of specialist wat de resultaten zijn van het onderzoek. Uw (huis)arts gebruikt de uitslagen van een radiologisch onderzoek meestal om een diagnose te stellen. Soms kan de radioloog u ook meteen behandelen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden vanaf 22 mei 2024

Actuele wachttijd Sliedrecht
Radiologie

3 kalenderdagen

Actuele wachttijd Ridderkerk
Radiologie

3 kalenderdagen

Bovenstaande wachttijd geldt alleen voor de echo-afspraken. Voor de het maken van een röntgenfoto kunt u vaak op dezelfde dag al terecht, op inloop of via een afspraak.

Hoe berekenen we de wachttijd?

Het gaat bij ons om een actuele, gemiddelde wachttijd. Dit betekent dat het gaat om de wachttijd vanaf het maken van een afspraak tot uw eerste bezoek aan de polikliniek of het moment van toepassing van een diagnostiek. De wachttijden worden maandelijks geüpdatet. Dit betekent dat we tussen de eerste en de tiende van elke maand kijken wat de wachttijden per kliniek en per specialisme zijn. De wachttijden worden hieronder vermeld in kalenderdagen.

De actuele wachttijden kunnen uiteraard door onvoorziene omstandigheden in werkelijkheid afwijken. Er kunnen daarom ook geen rechten worden ontleend aan onderstaande gegevens.

Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Ridderkerk
PoliDirect Ridderkerk

Jan Luykenstraat 8h
2985 BV Ridderkerk

PoliDirect Sliedrecht
PoliDirect Sliedrecht

Stationspark 401
3364 DA Sliedrecht

HDC PoliDirect Dordrecht
HDC PoliDirect Dordrecht

Spirea 11
3317 JP Dordrecht

Start typing and press Enter to search