Radiologie

Bij Polidirect Radiologie wordt het inwendige van de patiënt bekeken. De afdeling Radiologie heette vroeger de Röntgenafdeling.

Het onderzoek

De radioloog of een radiologisch laborant maakt beelden met röntgenstraling of met geluidsgolven (echografie). De radioloog bekijkt deze beelden. Hierna schrijft de radioloog in een brief aan uw huisarts of specialist wat de resultaten zijn van het onderzoek. Uw (huis)arts gebruikt de uitslagen van een radiologisch onderzoek meestal om een diagnose te stellen. Soms kan de radioloog u ook meteen behandelen.

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden zijn per 11 januari 2019:

Actuele wachttijd Ravenstein
Radiologie

5 kalenderdagen

Actuele wachttijd Ridderkerk
Radiologie

3 kalenderdagen

Actuele wachttijd Sliedrecht
Radiologie

3 kalenderdagen

Bovenstaande wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Ravenstein
PoliDirect Ravenstein

Stationssingel 120A
5371 BB Ravenstein

PoliDirect Ridderkerk
PoliDirect Ridderkerk

Jan Luykenstraat 8h
2985 BV Ridderkerk

PoliDirect Sliedrecht
PoliDirect Sliedrecht

Wilhelminastraat 75
3361 XV Sliedrecht

Start typing and press Enter to search