Behandeling overgewicht verplaatst

De succesvolle behandelingen van obesitas onder Dr. Wim de Graaff vinden per 01-01-2023 plaats, onder een andere aanbieder. U kunt zich laten verwijzen naar of contact opnemen met Kliniek De Pauw in Zeist.

 

Kliniek De Pauw in Zeist

Skin & Beauty 

Stationslaan 10A

3701 EP  ZEIST

030 – 633 03 34

info@de-pauw.info

 

Hieronder komt u rechtstreeks uit op de informatiepagina van de Pauw in Zeist:
https://de-pauw.info/droomgewicht-afvallen-onder-medicatie/

Bent u al in behandeling op de Polidirect locatie? Dan vindt uw behandeling tot 1 maart op dezelfde locatie plaats. Tijdens uw gesprekken met de dokter wordt gekeken hoe het traject wordt vervolgd.

 

Bent u een nieuwe patiënt? Neem dan contact op met kliniek De Pauw in Zeist.

Verandering van uw levensstijl

Het is belangrijk dat u openstaat voor een verandering van uw levensstijl. Bent u daar klaar voor?

Ja, u bent volledig toegewijd om uw levensstijl aan te passen, met onze hulp af te vallen en ernaar te streven een gezond gewicht te behouden.

U twijfelt. Het traject is zeker iets voor u, maar u heeft nog wat vragen. Neem in dit geval gerust contact op met onze vestiging in Nieuwegein via 030 7200920. We praten er graag over met u.

Nee, u voelt zich nog niet klaar voor deze behandeling. Dat is heel begrijpelijk. Laat het ons weten als u er klaar voor bent, maar neem de tijd die u nodig heeft.

Overgewicht gesproken

Wat is obesitas?

Obesitas is een chronische ziekte, waarbij een overmatige vetstapeling in het lichaam aanleiding kan geven tot gezondheidsrisico’s.

Door het meten van uw BMI (De Body Mass Index, een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte) lengte, gewicht en buikomvang, kan uw gewicht als volgt ingedeeld worden:

Wanneer is er sprake van overgewicht en obesitas?

 1. Bij een BMI van 18,5 of lager, is er sprake van ondergewicht.
 2. Heeft u een BMI tussen 18,5 en 24,9, dan is er sprake van een gezond gewicht.
 3. Bij een BMI tussen de 25 en 29,9, is er sprake van overgewicht (adipositas).
 4. Bij een BMI tussen de 30 en 39,9, is er sprake van obesitas.
 5. Heeft u een BMI van 40 of hoger, dan is er sprake van morbide obesitas.

Ook uw buikomvang (omtrek taille) is belangrijk bij indelen van uw gewicht. De omtrek van uw taille geeft een indicatie waar uw lichaamsvet zit. Veel vet in en rond de buik zijn namelijk nadelig voor de gezondheid.

Bij vrouwen is er bij een omtrek tussen de 80 en 88 cm sprake van overgewicht. Is uw buikomvang groter dan 88 cm? Dan is er sprake van obesitas. Bij mannen gaat het dan om een omtrek tussen de 94 en 102 cm of groter.

Wat kost de behandeling van overgewicht bij PoliDirect?

De eerste 2 consulten ter introductie vallen met een verwijzing ”overgewicht” van uw huisarts onder de vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar, hierbij is wel het eigen risico van toepassing. Kiest u daarna voor een behandeltraject m.b.v. Saxenda, dan betaald u indien u niet binnen de vergoedbare groep valt van de zorgverzekeraar, 1.100 euro per 3 maanden welke is opgebouwd uit medicatie en consult kosten.

Vergoeding voor beperkte groep onder voorwaarde

De fabrikant van Saxenda heeft een vergoeding aangevraagd voor een beperkte groep mensen met ernstig overgewicht (obesitas). Dit is de groep waarvoor het Zorginstituut het middel heeft beoordeeld.

Het betreft volwassenen die:

 • al deelnemen aan een GLI-programma; de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Het doel is een blijvende verandering in gedrag.
 • een extreem verhoogd gezondheidsrisico hebben dat samenhangt met hun gewicht. Dit zijn mensen met een BMI van 35 en hoger die een hart- of vaatziekte, slaapapneu of artrose hebben, en mensen met een BMI van hoger dan 40.
 • geen diabetes mellitus (suikerziekte) type 2 hebben.
 • (nog) niet in aanmerking komen voor operaties zoals een maagverkleining.
 • De bovenstaande kenmerken vormen de voorwaarde die het Zorginstituut stelt aan de vergoeding van Saxenda bij de behandeling van overgewicht. In die voorwaarde heeft het Zorginstituut ook opgenomen dat iemand met Saxenda moet stoppen als na 3 maanden gebruik het gewicht niet met minstens 5 procent is afgenomen.

Bron: Zorginstituut Nederland

Actuele wachttijden

De actuele wachttijden vanaf 24 april 2024

Bovenstaande wachttijden worden maandelijks bijgehouden. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken. Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Dit zijn de mensen die u gaan helpen:

 • Dr. David Boerwinkel MDL arts
  Dr. David Boerwinkel MDL arts
 • Drs. Bastian Ruijter MDL arts
  Drs. Bastian Ruijter MDL arts
 • Drs. Iris van Gestel Gynaecoloog
  Drs. Iris van Gestel Gynaecoloog
 • Dr. Steven Jeuring MDL arts
  Dr. Steven Jeuring MDL arts
 • Dr. Roy de Jong MDL arts
  Dr. Roy de Jong MDL arts
 • Dr. Myrte Brands MDL arts
  Dr. Myrte Brands MDL arts
 • Drs. Lotte van Dijk Gynaecoloog
  Drs. Lotte van Dijk Gynaecoloog
 • Drs. Marieke Verhulsdonk Gynaecoloog
  Drs. Marieke Verhulsdonk Gynaecoloog
 • Bertine Bruil MDL arts
  Bertine Bruil MDL arts MDL-arts
 • Drs. Sjoukje Nauta MDL arts
  Drs. Sjoukje Nauta MDL arts

U kunt voor dit onderzoek terecht bij de volgende locaties:

PoliDirect Nieuwegein
PoliDirect Nieuwegein

Weverstedehof 6
3134 HR Nieuwegein

Start typing and press Enter to search