Wachttijden MDL-arts rijzen de pan uit

Wachttijden MDL-arts rijzen de pan uit

11-01-2017
Driekwart van de ziekenhuizen overschrijdt de Treeknorm ten aanzien van wachttijden voor maag-darm-leverziekten. De wachttijdnorm voor de oogarts wordt overschreden in ruim 61 procent van de ziekenhuizen.


Lees meer

Wachtlijsten  wegwerken als  verdienmodel

Wachtlijsten wegwerken als verdienmodel

13-09-2016
Lees hier het hele artikel

Ja, de casus was gemakkelijk, vertelt Auke van der Wal. Er bestond een enorme wachtlijst voor maag-, darm- en lever onderzoek (MDL), en er waren veel te weinig specialisten in opleiding. Er was kortom voldoende ruimte voor enkele zelfstandige klinieken op het terrein van maag-, darm- en leverziekten. ‘Maar de investeringen waren hoog. En we hebben ons verkeken op de snelheid van betalen door de zorgverzekeraars. Op een gegeven ogenblik stonden we financieel bijna droog.’

Lees meer

Nieuwsbrief Wereld Psoriasis Dag 2016

Nieuwsbrief Wereld Psoriasis Dag 2016

05-09-2016
Lees hier het hele interview met dr. José van Ulsen, dermatoloog bij PoliDirect

U bent een zeer ervaren dermatoloog, wat is uw achtergrond?
“Ik zit nu al 30 jaar in het vak, ik heb hiervoor 26 jaar met heel veel plezier bij het Jeroen Bosch ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch gewerkt.”

Waarom hebt u gekozen om te werken bij PoliDirect?

“Ik vind het erg fijn dat ik bij PoliDirect mijn patiënten met huidaandoeningen zeer snel kan helpen en er ruimte is voor persoonlijke benadering. Ik vind het
belangrijk dat mensen niet weken door hoeven te lopen met de gedachte dat ze iets hebben, die onzekerheid kan bij ons snel weggenomen worden omdat we hele korte wachttijden hebben.”

Lees meer

Jaap: Het was niet voor niets, dat kijkonderzoek. Zeven poliepjes troffen ze aan.

Jaap: Het was niet voor niets, dat kijkonderzoek. Zeven poliepjes troffen ze aan.

12-11-2015
Jaap Fleur, voormalig Hodgkin lymfoon-patiënt, deed mee aan lopend onderzoek van het Nederlands kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek. Daarin krijgen ex-Hodgkin-patiënten zoals Jaap een kijkonderzoek om darmkanker in een vroeg stadium op te sporen via darmpoliepen. Bij Jaap vonden ze er zeven.


Lees meer